'Mahmur ve Şengal saldırıları AKP'nin seçime dönük politikasıdır'

'Mahmur ve Şengal saldırıları AKP'nin seçime dönük politikasıdır'
Şengal ve Mahmur’a yönelik saldırıların AKP'nin seçim politikası olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın koltuğunu yok etme ve baskıyla koruduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Iğdır’da kütüphane açılışı, halkla buluşma ve son olarak katıldığı halk toplantısının ardından bugün de Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesini ziyaret etti.

Doğubayazıt halkı ile sohbet eden Buldan, daha sonra Ağrı'da düzenlenen programa katıldı.

‘SİLOPİ, CİZRE, SUR'DA TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMAYAN ZİHNİYET BUGÜN BİR KEZ DAHA ORTADA’

Konuşmasına sokağa çıkma yasakları döneminde hayatını kaybedenleri anarak başlayan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Cizre’de, Silopi’de, Sur’da, Yüksekova’da, Nusaybin’de taş üstünde taş bırakmayan zihniyet, bugün aynı yöntemlerle ablukayla, tasfiyelerle kendi iktidarını korumaya çalışıyor. Evet 3 yıl önce ve ondan önceki yıllarda yine aynı zihniyetle tasfiye, yok etme ve baskıyla koltuklarını koruma adına, iktidarlarını korumak adına bu süreci hayata geçirmişlerdir" dedi.

‘MAHMUR VE ŞENGAL SALDIRILARI MİLLİYETÇİ OYLARA YÖNELİK POLİTİKADIR’

31 Mart seçimlerinde halkın sandıklarda cevap vereceğini söyleyen Buldan, "Halkımızın 7 Haziran, Referandum ve yine 24 Haziran'da bu faşist zihniyete sandıklarda nasıl cevap verdiğine tanıklık ettik. Yine bir seçimle daha karşı karşıyayız. Bizi sandıklarda yenemeyeceğini bilen zihniyet; tutuklamalarla, baskılarla, bombalamalarla, bastırmaya çalışıyor. Maxmur halkı yine bombalanıyor. Maxmur halkı faili meçhul cinayetlerin, göçertmelerin yaşandığı yıllarda zorla göç ettirilerek o topraklara sığınan insanlardan oluşuyor. Şengal'e, Maxmur’a yapılan saldırılarla, AKP zihniyeti yine bir seçim arifesinde ‘milliyetçi oyları nasıl alabilirim’ hazırlığını yapıyor. Suriye’deki halktan ne istiyorsunuz? Oradaki Kürt halkından ne istiyorsunuz? O insanlar huzur barış içinde yaşıyorken onlardan ne istiyorsunuz? Oradaki insanlar barış içinde huzur içinde yaşıyorlarsa bunu kabul etmekten başka çare yoktur. Dün Erdoğan’ın yaptığı açıklamada görülüyor ki bir seçimde daha yine bir çatışma sürecinin  hazırlığı yapılıyor" dedi.

‘TÜRKİYE’DE ADALETTEN, DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ’

Türkiye’de adaletten söz edilemeyeceğini belirten Buldan, "Bugün Türkiye’de adaletten söz edilemez, yargının tarafsızlığından söz edilemez, çünkü bugün cezaevleri belediye eş başkanları, aydınların, gazetecilerin hınca hınç dolduğu dönemleri yaşıyoruz. Bugün KHK ile insanların işinden olduğu bir dönemde özgürlüklerden demokrasiden söz edemeyiz" diye konuştu.

‘LEYLA GÜVEN ŞAHSİ TALEPLERİ İÇİN AÇLIK GREVİ BAŞLATMAMIŞTIR’

Bedenini açlık grevine yatıran Leyla Güven’in talebinin milyonların talebi olduğunu yineleyen Buldan, "Leyla Güven kendi şahsi talebi için bu grevi başlatmamıştır. Bu talep İmralı’da Sayın Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı bir taleptir" dedi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar