Buldan ve Temelli tahliye olan Encu’yü ziyaret etti

Buldan ve Temelli tahliye olan Encu’yü ziyaret etti
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, dün tahliye olan eski vekil Ferhat Encu’yü ziyaret etti.

Hakkındaki "Örgüt propagandası" ve "İl İdaresi Kanunu’na aykırılık" suçlamalarıyla toplam 4 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılması üzerine tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nden dün tahliye olan HDP’li eski vekil Ferhat Encu, Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafından ziyaret edildi. 
 
Eş Başkanlara partinin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile Milletvekilleri Serpil Kemalbay ile Mehmet Rüştü Tiryaki eşlik etti.
 
Ziyarete dair fotoğraf, HDP’nin Twitter adresinden "Eş Genel Başkanlarımız Buldan ve Temelli ile vekillerimiz Serpil Kemalbay, Saruhan Oluç, Rüştü Tiryaki ve eşlik eden heyet ile tahliye olan Ferhat Encü'yü ziyaret etti. Hoşgeldin sevgili Ferhat. En kısa sürede diğer tutuklu seçilmişlerimizi ve arkadaşlarımızı da bekliyoruz" mesajıyla paylaşıldı
 
Ferhat Encu ise, kendisine ait hesabından Türkçe ve Kürtçe olarak şu paylaşımda bulundu: "10 ay gecikmeli  olarak tahliye olmam sebebiyle dünden beri arayıp soran, mesaj atan tüm dostlara teşekkürler.  Hoşbuldum!"
"Ji ber sedema berdana min ji du û vir ve yê ku peyam şandiye û xerhatin kirin e. Ez spasiya xwe pêşkêş dikim."
 
2016'DAN BERİ TUTUKLUYDU
 

Roboski Katliamı’nda 11 yakınını kaybeden Ferhat Encu, 7 Haziran seçimlerinde, 25. Dönem HDP Şırnak Milletvekili seçildi. Ardından yapılan 1 Kasım seçiminde de 26. Dönem HDP Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Encu, 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınarak tutuklandı.
 
Encu’ya "örgüt propagandası"ndan 3 yıl 9 ay 10 gün, "İl idaresi Kanunu’na aykırılık" suçundan ise 10 ay hapis cezası verildi. Toplamda 4 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Encu’nun cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. Encu’nun cezasının kesinleşmesinin ardından vekilliği düşürülmüştü. (MA) 

Öne Çıkanlar