Saldırıyı anlattı: 'Burası Türkiye Cumhuriyeti' diyerek arkamdan vurdu

Saldırıyı anlattı: 'Burası Türkiye Cumhuriyeti' diyerek arkamdan vurdu
Çanakkale'de tedavi gören eşiyle aynı odada yatan hastanın refakatçisi tarafından Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı saldırıyı anlattı.

Hastanede tedavi gören eşiyle Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, olayın ayrıntılarını anlattı. Yaşlı, "Burası Türkiye Cumhuriyeti" diyerek kafasına soda şişesi ile vuran 22 yaşındaki saldırgana kimsenin tepki göstermediğini söyledi. Yaşlı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan saldırgandan şikayetçi olduğunu söyledi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesinde göz ameliyatı olan eşi Bedriye Yaşlı’ya refakat eden 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, 15 Ekim günü eşiyle Kürtçe konuştuğu için başka bir hasta yakınının saldırısına maruz kaldı. Çiftin kendi aralarında Kürtçe konuşmasından rahatsız olan saldırgan, bir anda, "Burası Türkiye Cumhuriyeti" diyerek saldırdığı Ekrem Yaşlı’nın kafasına elindeki soda şişesi ile vurdu. Saldırgan, olayın ardından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yaşlı, kendisine saldıran kişinin Hakan Kalmaoğlu adlı başka bir hasta yakını olduğunu söyledi.

Başından yaralanıp tedavi altına alınan Yaşlı, yaşadıkları olayın ayrıntılarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı.

‘BİZİM LİSANIMIZ KÜRTÇE’

Göz ameliyatı olan eşiyle hastanenin iki yataklı bir odasında kaldıklarını dile getiren Ekrem Yaşlı, eşiyle Kürtçe konuştukları sırada yan yataktaki hasta yakınının kendilerine dönüp, "Ne bıdı bıdı yapıyorsunuz" dediğini söyledi. Bunun üzerine kendisinin de, "Bizim lisanımız Kürtçe, biz Kürdüz, kendi dilimizle konuşuyoruz" yanıtını verdiğini belirten Yaşlı, sonrasında yaşananları söyle paylaştı:

"Aradan 5 dakika geçtikten sonra annesi ondan su istedi. Annesine suyu uzatırken, bana ters ters baktı. Ben de kafamı kaldırıp baktım. Neden baktığımı sorunca, ‘Bakmak yasak mı?’ diye sordum. Bana ‘Oğlum bana bakma, sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ dedi. Öyle tersleyince, bir iki nasihat etmek istedim. Senin de hastan var, benim de hastam var diyecektim ki eline soda şişesini aldı. Kapıya yakındım. Saldıracağını anlayınca kafamı odadan çıkarıp ‘Güvenlik yok mu?’ dediğim anda ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti’ diyerek arkamdan vurdu. Şişe kafamda kırıldı. Yüzümü döndüğümde kırık şişe ile bir daha vurdu. Kanlar içinde kaldım ve sersemleştim. Duvara dayanarak düşmemeye çalıştım."

'ŞAHİTLİK EDENLER TEPKİ VERMEDİ'

Kendisi kanlar içerisinde kalırken saldırganın hiçbir şey olmamış gibi odadan çıktığını söyleyen Yaşlı’nın canını en çok yakan ise o anlara şahitlik edenlerin hiçbir tepki vermemesi olmuş. Maruz kaldığı saldırı sonrası Yaşlı’nın kafasına 20 dikiş atıldı. Yaşlı, kendisine saldıran Hakan Kalmaoğlu’nun hasta annesine de o yokken ara ara yardımcı olduğunu söyledi. Yaşlı, "Fazladan ekmek alıp veriyordum onlara da. Ben hiç kötü gözle bakmadım. Benim kimseye karşı kötü bir niyetim yoktu. İnsan gibi konuştum ama beni hiç dinlemedi ve saldırdı" diye konuştu.

'ÜLKEYİ YÖNETENLERİN DE SORUMLULUĞU VAR'

Olaydan 10 dakika sonra hastaneye giden çiftin aile dostu olan Nihat Yalçın da hastane yönetimi, polis ve güvenlik görevlilerinin olay sonrası saldırgandan şikayetçi olmamaları için elinden geleni yaptıklarını ifade etti. Şahsın özürlü olma gibi bir durumunun söz konusu olmadığını vurgulayan Yalçın, "Suçu gizlemeye çalışıyorlar" dedi.

Öne Çıkanlar