Kuzu ekonomiye el attı: Sıcak para gelmeli

Kuzu ekonomiye el attı: Sıcak para gelmeli
Başkanlık sisteminin savunucularından Burhan Kuzu ekonomiyle ilgili açıklama yaptı, "Türkiye birilerinin parasına el koyacak mafya tipi devlet değil, abartılıyor" dedi.

AKP MYK Üyesi Burhan Kuzu Bloomberg HT'ye yeni kabine ile ilgili beklentilerini anlattı, "Daha güvenli ekonomi, daha güvenli ortam oluşturmak konusunda kararlıyız" dedi. 

Kuzu, açıklamalarında şunları söyledi:

"Yeni dönemde inşallah güçlü bir ekonomi kadrosuyla birlikte daha güvenli bir ekonomi ve yatırımcıya daha güvenli ortam oluşturmak konusunda kararlıyız. Bugün yürürlüğe girecek olan başkanlık modeli de daha pragmatik. Ben de kurucu olarak sistemin savunuculuğunu yaptım... Şu an getirilen modelde 16 bakanlık var ama en önemli alanlardan biri ekonomi. Birinci önceliğimizin ekonomi olduğu kesin. O olmazsa savunmada da, eğitimde de her alanda sorun çıkar." 

TÜRKİYE MAFYA TİPİ DEVLET DEĞİL

Sıcak para yatırımlarının mutlaka gelmesi gerektiğini kaydeden Kuzu, "Burada hukuka olan güven önemli. Para ürkektir, korkaktır, hep ılımlı hava ister, o yüzden hükümetler alacağı kararlarla yerli ve yabancı sermayeyi ürkütmemeli" dedi.

Son dönemde OHAL'in kaldırılması meselesinin de gündemde olduğuna değinen Kuzu, "Yabancı sermaye gelmiyor deniyor, buna çok katılmıyorum. OHAL'den dolayı gelmiyorsa da yakın gelecekte OHAL kaldırılacak. Türkiye hukuk devleti. Eksikleri vardır ama Türkiye birilerinin parasına el koyacak mafya tipi bir devlet modeli değil ki; bu biraz abartılıyor. Bizim bugünkü OHAL eski tip OHAL'lere benzemiyor. Vatandaş hissetmez ama yine de güven anlamında en ufak korkaklık varsa bunu da hükümet olarak gidermeliyiz, birinci önceliğimiz de bu olmalı" diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar