'Bütün partilerin İstanbul il başkanlarını ziyaret edeceğim'

'Bütün partilerin İstanbul il başkanlarını ziyaret edeceğim'
İBB Başkanı seçilen İmamoğlu, İstanbul İttifakını seçimden sonra da yerelde sürdüreceklerini söyledi: Demokrasiyi tabanda var ettiğiniz zaman Ankara istediği kadar kaçsın, kaçamaz...

ARTI GERÇEK - İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde gündeme getirdiği İstanbul İttifakını seçimden sonra da yerelde sürdüreceklerini söyledi. İmamoğlu "Ben bütün partilerin il başkanlarını ziyaret edeceğim. Israrla randevu isteyeceğim. Demokrasiyi tabanda var ettiğiniz zaman Ankara istediği kadar kaçsın, kaçamaz…" dedi.

Seçimden sonra ilk kez Habertürk TV'ye konuk olan İmamoğlu seçimi nasıl kazandıklarını ve nasıl bir belediye yönetimi sergileyeceklerini anlattı.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün "Burada İmamoğlu meselesi yoktur. Çok büyük oyun vardır. ‘Binali Bey’e ben kaybettirdim’ diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. Fıkıhla fetva veriyorum" açıklaması sorulan İmamoğlu, "Bahsettiğiniz beyefendi hangi sıfatla bu hakkını kullanmış, haram ya da helal bunu bilemiyorum. Harama, helale karar verecek bir titri olduğunu düşünmüyorum"dedi.

Belediyede partizanlık yapılmasına asla izin vermeyeceğini belirten İmamoğlu şöyle konuştu:

"İnsan kaynakları master’ı yapmış biriyim. Siz İBB çalışanıysanız ona göre davranacaksınız. İş hukukuna, ahlakına uygun davrananların başımın üstünde yeri var. Ama aksi taktirde hakkı olanın haklarını almış olursunuz.

(Bu kadar fark bekliyor muydunuz?) Ben yüzde 51 ile Beylikdüzü’nü kazandığımda kimse inanamamıştı. (Aradaki fark) daha fazla bekliyordum. Belki yüzde 10-12’lik bir oran bekliyordum. Çünkü ben çok halkın arasında bulundum. Makul bir farkla kazandığımızı düşünüyorum. Demokrasiyi korumak adına oy verenler oldu. Demokrasiyi korumak İmamoğlu’nu korumak halini aldı.

Ben iktidara saldırmadan bir kampanya yürütmemiz gerektiğini danışmanlarıma söyledim. Yüzümüzü İstanbul’a dönelim dedim. Bu sonuç verdi. Beylikdüzü seçiminde de böyle yapmıştım. Ben kin duyan biri değilim. Siyaset saldırılar üzerine kurulu. Ama benim ağzımdan tek bir saldırı sözü çıkmadı.

Millet iradesi kendine geldi. Buna en çok çocuklar ve gençler sevindi. "Her şey çok güzel olacak" diyen Berkay gibi 20-25 gencimiz var. Bu genç kesim bütün tehditleri sezdi ve bir tepki ortaya koydu. Bu çocuklar evde anne babalarına büyük bir propaganda yaptılar.

İstanbul ittifakına inandım. Bunun içinde bütün partiler var. İstanbullu seçmenin oyunu bir dahaki seçimde de alacağım. Siz yeter ki çalışın, samimi olun.

Ben bütün partilerin il başkanlarını ziyaret edeceğim. Israrla randevu isteyeceğim. Demokrasiyi tabanda var ettiğiniz zaman Ankara istediği kadar kaçsın, kaçamaz… İstanbul huzur istiyor, kavga istemiyor.

Benim belediye çalışanlarım asla zorla mitinge götürülmeyecek. Ama davet ederiz, gelip gelmeme kendi tercihidir. Bir çalışan partizanlık yaptığı an benimle çalışamaz..."

Öne Çıkanlar