İlgi gören Türkiye yapımı Netflix dizisi ‘Bir Başkadır’da Kürtçe de var

İlgi gören Türkiye yapımı Netflix dizisi ‘Bir Başkadır’da Kürtçe de var
Kürtçe söz konusu olduğunda sansüre alışkın olan seyirci için Kürtçe diyalogların olanca doğallığı ile sunulması ve karakterler Kürtçe konuşurken Türkçe altyazı kullanılması ‘şoke’ ediyor!

ARTI GERÇEK - Netflix'te 12 Kasım'da yayınlanmaya başlayan 8 bölümlük "Bir Başkadır" isimli Türkiye yapımı dizi büyük ilgi gördü. Dizinin başrollerinde Öykü Karayel, Fatih Artman, Nesrin Cevadzade, Funda Eryiğit, Defne Kayalar, Settar Tanrıöğen, Alican Yücesoy, Derya Karadaş ve Nazmi Kırık gibi isimler bulunuyor.

"Masum" dizisinde de imzası bulunan Berkun Oya'nın yaratıcısı olduğu dizi, değişik sınıfsal katmanlardan ve sosyal çevrelerden gelen kişilerin kesişen hayatlarını konu ediniyor.

Daha önce ‘Kuzey Güney’ dizisi ile tanınan oyuncu Öykü Karayel bu dizide başörtülü ve gündelikçi bir genç kadını canlandırıyor.

Netflix için çekilen dizide dikkat çeken başka bir durum da söz konusu oldu.

"Meryem" karakterini canlandıran Öykü Karayel'in gittiği psikiyatristin arkadaşının kız kardeşi rolündeki başörtülü karakter (Derya Karadaş) ile eşi (Nazmi Krık) araba sahnesinde, Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe de konuşuyor. Kürtçe söz konusu olduğunda sansüre alışkın olan seyirci için bu diyaloğun olanca doğallığı ile sunulması ve karakterler Kürtçe konuşurken Türkçe altyazı kullanılması "şoke" ediyor!

Netflix için çekilen ya da Türkiye'de yayınlanan bir dizide Kürtçe diyaloglara yer verilmesi önemli görülebilir.

Aynı zamanda, Türkiye'deki taşralı, başörtülü ve dindar insanlarla; başörtüsüz ve şehirli insanların hayatlarının ve çelişkilerinin de bir anlatısı şeklinde geçen dizide, şehirlerde yaşayan orta sınıf başörtülü-dindar Kürtlerin dünyasına da bir bakış atılıyor.

Öne Çıkanlar