Elazığ depremi: Sesimi duyan var mı?

Elazığ depremi: Sesimi duyan var mı?
Elazığ merkezli 6.8'lik depremde son bilgilere göre 22 kişi hayatını kaybetti, 1031 kişi yaralandı. Artı Gerçek ekibi deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarını Elazığ'da takip ediyor.

ARTI GERÇEK- Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde Elazığ kent merkezinde 5, Sivrice ve Doğanyol ilçelerinde de 30 bina yıkıldı. Pek çok binada da derin çatlaklar oluştu. Dün gece saat 20.55’te meydana gelen depremle ilgili AFAD'dan yapılan son açıklamada 29 kişinin hayatını kaybettiği, 1243 kişinin de yaralandığını bildirildi.

16.43 Merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binada, AFAD ve UMKE başta olmak üzere ekiplerin yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında, bir kadına 19 saat sonra ulaşıldı.

14.50: Elazığ'da enkaz altındayken kurtarma ekiplerinin telefonla ulaşarak neler yapılmasını anlattığı Azize adlı yurttaş, enkazın altında 17 saat sonra sağ çıkarıldı. Videoda, kurtarma görevlisinin isminin Azize olduğu öğrenilen kadınla telefonda konuştuğu, enkaz altında kalan diğer insanlara seslenip iletişime geçmesini istediği görülüyor.

14-20: Elazığ’ın Mustafa Paşa Mahallesi’nde depremde yıkılan binanın enkazından bir yurttaş 17 saat sonra sağ kurtarıldı.

12.46: Malatya Valiliği Elazığ Sivrice’deki depreme ilişkin "24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’te meydana gelen deprem ilimiz merkezi ve ilçelerimizi de güçlü bir şekilde etkilemiş, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 226 vatandaşımız yaralanmış, bazı konut ve diğer yapılarda hasara neden olmuştur. İkamet ettiği konutları oturulamayacak düzeyde ağır hasar meydana gelen vatandaşlarımızdan barınma imkânı bulamayanlara Valiliğimize başvurmaları halinde geçici barınma imkânı sağlanacaktır" açıklaması yaptı.

12.35: AFAD yaralı sayısını güncelleyerek 1031'e çıktığını bildirdi. Ayrıca 6,8’lik deprem sonrasında 397 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.

12.05 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki hasara ilişkin "Bu depremden bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla bu kadar az hasarla 6.8 büyüklüğünde bir depremi yaşadıysak Elazığımızda sadece 5 bina yıkıldıysa bugüne kadar aldığımız tedbirler sayesindedir" ifadelerini kullandı.

12.00: Soylu ile birlikte açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Sağlık kuruluşlarımıza toplam 1031 kişi müracaat etti. Bunlardan 382 vatandaşımız yaralıydı. Serviste hala takibi yapılan 128 hastamız var, 34'ünün tedavisi yoğun bakım şartlarında devam ediyor. 34 vatandaşımızın içinde durumu kritik olan herhangi bir vatandaşımız olmadığını söyleyebilirim. Gece boyunca ameliyat edilen 8 vatandaşımız oldu" dedi.

11:44: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depreme ilişkin yaptığı açıklamada "Malatya Doğanyol'da 4 Elazığ'da da 18 vatandaşımız hayatını deprem nedeniyle hayatını kaybetti.22 kişinin enkaz altında kaldığını düşünüyoruz. dedi.

11. 14: AFAD: Ölü sayısı 22'ye yükseldi. 

10. 03: Gezin’de enkaz altında kalan 5 vatandaştan 2’si ölü 3’ü yaralı çıkartıldı  

10.45: Sivrice’ye bağlı Çevrimtaş Köyü’nde evlerin neredeyse hepsi yıkıldı.

10.35: Enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

10.20: AFAD, depremde ölü sayısının 21'e yükseldiğini, 1030 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

10.19: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem bölgesinde iletişim ve ulaşım ile ilgili tüm birimlerimiz teyakkuz halinde, ulaşımı engelleyecek bir durum söz konusu değildir. Yardımların ivedilikle ulaştırılması için iletişim ve ulaşım yollarının açık tutulmasına azami özen gösterilmektedir" dedi.

08.55  Elazığ'daki deprem sonrası yıkım, havanın aydınlanmasıyla daha net ortaya çıktı.

Foto: DHA
08.03: TRT Haber Elazığ depreminin havadan çekilmiş görüntülerini yayınladı.

07.56: Elazığ merkezde bulunan Mustafa Paşa Mahallesi’nde görevli AFAD ekipleri bir kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtardı.


İBB EKİPLERİ DE ÇALIŞMALARA DESTEK OLUYOR

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Deprem bölgesine ulaşan ekiplerimiz diğer arama kurtarma ekipleriyle beraber koordineli bir çalışma yürütüyorlar. Dün gece iki vatandaşımız göçükten yaralı olarak kurtarıldı. Bugün 158 personel ve 23 araçtan oluşan arama kurtarma ve yardım ekiplerimiz de yola çıkıyor" diyerek bir yurttaşın İstanbul İtfaiyesi ekipleri tarafından kurtarıldığı görüntüleri paylaştı.

AFAD HASTANELERE BAŞVURAN KİŞİ SAYISINI AÇIKLADI

AFAD'ın açıkladığı verilere göre Elazığ’da 560, Malatya’da 226, Diyarbakır’da 34, Adıyaman’da 25, Batman’da 6, Maraş’ta 37, Urfa’da 34 olmak üzere toplamda 922 kişi hastanelere başvurdu.


ARTI GERÇEK EKİBİ YIKIMIN BÜYÜK OLDUĞU GEZİN'DE: ANNE SAĞ BULUNDU, ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Artı Gerçek ekibi de Elazığ'daki deprem sonrası arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını yerinde takip ediyor. Elazığ’ın Maden ilçesindeki Gezin Mahallesi’nde çöken binanın enkazında kalan anne ve çocuğunun çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. 16 yaşındaki çocuğun cansız bedeni çıkarılırken, anneye sağ olarak ulaşıldı.


Foto: Remzi Budancir / Artı Gerçek/ Elazığ

2 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Elazığ'daki deprem sonrası yapılan arama kurtarma çalışmalarında bu sabah enkaz altında 2 kişinin sağ kurtarıldığı görüldü. 
 

Deprem sonrası evleri güvenli olmadığı için dışarıda kalan vatandaşlar, kentteki spor salonları, park ve bahçeler ile konferans salonlarına sığındı. Yakup Kılıç Spor Salonu'nu da depremzedelerin sığındığı alanlardan oldu.

ELAZIĞ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada "Spor salonları, taziye evleri, okuma evleri, kurumlarımıza ait misafirhaneler, üniversite kampüs alanı, okullarımız, yurtlarımız, camilerimiz ve Elazığ Belediyesine ait mekanlarda 12 bini aşkın vatandaşımız barındırılmakta ve vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçaları karşılanmaktadır" dedi.

3 CANSIZ BEDENE ULAŞILDI

17.30: Elazığ'DA Mustafa Paşa Mahallesi'nde deprem nedeniyle yıkılan bibirlerine 50 metre mesafadeki 2 apartmanın enkazında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, UMKE ve itfaiye ekiplerince yürütülen çalışmalarda, bir apartmanın enkazında saat 17.30 sıralarında 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Enkaz altında çıkarılan ve henüz kimlikleri belirlenemeyenlerin cansız bedenler, otopsi için hastane morguna götürüldü. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar