Elazığ depremi: Ölü sayısı 41'e yükseldi

Elazığ depremi: Ölü sayısı 41'e yükseldi
Elazığ'da meydana gelen ve Malatya'da da yıkıma neden olan 6,8'lik depremde ölü sayısı 41'e yükselirken, iki kentte de kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ARTI GERÇEK-Elazığ'da cuma günü saat 20.55'te meydana gelen ve merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELİYOR

Depremde ölü sayısı 41'e yükselirken, yaralı sayısının 1607 kişi olduğu açıklandı.

44 kişi enkazdan sağ çıkarılırken, 1503 kişinin ise hastanelerden taburcu edildiği belirtildi.

 AFAD, ilk depremden sonra yaşanan artçı deprem sayısının 898 olduğu bildirdi.

Artı Gerçek ekibi depreme ilişkin tüm gelişmeleri Elazığ ve Malatya'da yıkımın olduğu bölgelerde yerinde takip ediyor.

 

15.35 Sürsürü Mahallesi'nde aranan son kişi de cansız olarak bulundu.
14.25: Elazığ Sürsürü Mahallesi'ndeki enkazın altından bir kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi. Enkaz altında kalan bir kişiye ise ulaşma çalışmaları devam ediyor.
10.30: Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı’nın enkazından 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazın altında tespit edilen 2 kişi, AFAD, JAK, UMKE ve itfaiye ekiplerince kurtarılmaya çalışılıyor.
08.00: Elazığ depreminde en çok hasar gören yerlerden olan Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan Dilek apartmanının enkazından bu sabah Sevim Cambaz'ın (50) cansız bedeni çıkartıldı. Ekipler, enkaz altında olduğu tespit edilen 1 kişinin daha çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gecenin ilerleyen saatlerinde enkaz bölgesine gelerek inceleme yaptığı, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra alandan ayrıldığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar