Canlı yayında kadın sunucuya taciz

Canlı yayında kadın sunucuya taciz
ABD'de düzenlenen bir koşuyu canlı yayında izleyicilere aktaran sunucu, katılımcılardan birinin tacizine uğradı.

ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Savannah kentinde cumartesi günü ‘Savannah Köprüsü 10 Kilometre Koşusu’ düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı etkinlik, medya kuruluşlarının da yakın takibindeydi.

WSAV TV muhabiri Alex Bozarjian, yarıştan canlı bağlantı yaptığı sırada cinsel saldırıya maruz kaldı. Bozarjian, izleyicilere bilgiler aktarırken, koşuculardan biri genç muhabiri taciz etti. Bozarjian’ı taciz eden adam koşarak uzaklaştı. Muhabir neye uğradığını şaşırırken, o anlar sosyal medyada da gündem yarattı.

‘HİÇBİR KADIN YAŞAMAMALI’

Bozarjian olaydan sonra Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Canlı yayında kalçama vuran adam. Beni nesneleştirdin ve küçük düşürdün. Hiçbir kadın ne işinde ne de başka bir yerde bunu yaşamamalı" ifadelerini kullandı.

Görüntülerin hızla yayılmasının ardından Savannah Spor Konseyi Direktörü Robert Wells de açıklamalarda bulundu. Wells, "Yaşananlar yüzde 100 kabul edilemez. O kişinin kim olduğunu tespit edeceğimizi garanti ediyorum" diye konuştu.

NBC’ye bilgi veren Savannah Polis Departmanı ise, muhabirle iletişim kurduklarını ve olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Sosyal medyada konuya duyarlılık gösteren takipçiler tarafından tacizcinin kimliği tespit edildi.

 

Öne Çıkanlar