Çavuşoğlu: ABD'den hangi açıklama gelirse gelsin biz S-400'ü aldık

Çavuşoğlu: ABD'den hangi açıklama gelirse gelsin biz S-400'ü aldık
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ruandalı mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından ABD'nin yaptırım tehditlerine ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Dr. Richard Sezibera ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada, ABD'nin yaptırım tehditlerine ilişkin, "Hangi açıklama gelirse gelsin biz S-400'ü aldık" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ABD'nin S-400 ile ilgili tutumunu anlamakta zorluk çektiklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti özgür ve bağımsız bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Amerika ya da herhangi bir ülkenin al dediği zaman bir ürünü alacak ya da alma dediği zaman almayacağı bir ülke değil artık. O yüzden hangi yaptırım kararı olursa olsun, Amerika'dan hangi açıklama gelirse gelsin, biz S-400'ü aldık ve artık S-400'ün Türkiye'ye ne zaman teslim edileceği konuşuluyor. Bununla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Bizim bu süreçten, S-400 alımından vazgeçmemiz mümkün değil çünkü Türkiye'nin acil olarak hava savunma sistemine ihtiyacı var." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar