Çavuşoğlu: Ak Parti 100 yıldır bekleyen Evlad-ı Fatihan'ın umudu

Çavuşoğlu: Ak Parti 100 yıldır bekleyen Evlad-ı Fatihan'ın umudu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, '100 yıldır 'Türkler gelecek' diye bekleyen Evlad-ı Fatihan'ın umuduyuz. Ak Parti dünyadaki tüm mazlumların umudu' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Antalya İl Başkanlığınca Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Dünden Bugüne AK Parti Antalya Vefa Buluşması'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyadaki tüm mazlumların umudu olduğunu savundu.  

'ÜMMETİN UMUDU OLDUĞUMUZU FARKETTİK'

İktidara geldiklerinde dünyadaki 1,8 milyar ümmetin umudu olduklarını fark ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "100 yıldır 'Türkler gelecek' diye bekleyen Evlad-ı Fatihan'ın umuduyuz" dedi.

'BU DAVAYI TERK EDENLERİN HALİNİ GÖRÜYORSUNUZ'

AKP'yle yollarını ayıranlara yüklenen Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız 'trenden inen bir daha bu trene binemez' diyor. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri bugün için de geçerlidir. Trenden inenlerle işimiz yok. Bu davayı zor zamanlarda taşıyamayanlarla yola devam edemeyiz. Geçmişte en ufak bir baskı ya da tehdit olduğu zamanlarda trenden inenleri, bu davayı terk edenlerin halini görüyorsunuz. Allah kimsenin yolunu saptırmasın. Bir kere saptı mı bir daha bulmak o kadar kolay değil" dedi.

'DÜNYADAKİ EN ÖNEMLİ AKTÖRLERDEN BİRİ HALİNE GELDİK'

Türkiye'nin, bugün çözüm öneren, adım atan ve bölgenin istikrarı için en büyük katkı sağlayan ülke olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün tüm bu özelliklerimizle dünyadaki en önemli aktörlerden birisi haline geldik. Suriye'de bir yangın var. Halep'ten bu yana ortaya koyduğumuz tavırlar ve tutumlar sayesinde, bu bölgede aktör olan herkesle birlikte ortaya koyduğumuz çalışmalar, hamlelerimiz sayesinde, İdlib muhtırası sayesinde bir taraftan sahada akan kanı, gözyaşını dindirdik diğer taraftan siyasi çözüm için anayasa komisyonu kurulması dahil ortaya büyük vizyonlar koyduk. Rusya, İran, Fransa, İngiltere, Amerika... Hiç farketmez. Bu konuda kim samimiyse herkesle çalışıyoruz. Herkesin tercih ettiği bir ülke varsa o da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye Cumhuriyeti çünkü adaleti savunuyor, Recep Tayyip Erdoğan barışı ve istikrarı savunuyor."

'KİMSEDEN İCAZET ALMAYIZ'

"Son zamanlarda Fırat'ın doğusunda bize yönelik giderek artan tehdidi bertaraf etmek için Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tavır sayesinde ABD çekilme kararı aldı" diyen Çavuşoğlu, "Bolton'un ve diğerlerinin İsrail'den veya oradan buradan hiçbir zaman kabul edemeyeceğimiz, reddedeceğimiz bir üslupla Türkiye'ye yönelik böyle eleştiriler gelmesini de kabul etmiyoruz, reddediyoruz, kınıyoruz. Terörle mücadele ediyorsun. Neymiş efendim terörle mücadele edince 'Kürtleri katlediyormuş.' O zaman Afganistan'da, Irak'ta, Libya'da terörle mücadele ettiğiniz zaman Afganistanlıları, Iraklıları, Libyalıları katletmiş oluyorsunuz. Dertleri başka. Biz ilkeli davranıyoruz ve kararlıyız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlıyız. Biz kimseden icazet almıyoruz. Yeri ve zamanını her zaman biz belirleriz. Gerekli adımları atarız ve sınırımızın ötesindeki terörü de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar