Çavuşoğlu’ndan Barzani’ye mektup: Irak ve peşmerge güçleri birleşmesin

Çavuşoğlu’ndan Barzani’ye mektup: Irak ve peşmerge güçleri birleşmesin
Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mesut Barzani’ye gönderdiği mektupta, KDP’nin Irak ve Peşmerge güçlerinden oluşacak bir güce destek vermemesi gerektiğini söylediği iddia edildi.

Merkezi Süleymaniye’de bulunan Peyser Haber Sitesi’nin haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu KDP Genel Başkanı Mesut Barzani’ye bir mektup gönderdi.

Çavuşoğlu’nun imzasının bulunduğu mektupta, Türkiye’nin KDP’nin Irak-Türkiye sınırlarında Irak ve Pêşmerge güçlerinden oluşacak bir güce destek vermemesini istediği belirtildi.

Mektupta, Irak ve Pêşmerge güçlerinden oluşan bir gücün oluşmasının Türk askerlerinin, Irak ve Türkiye sınırlarında rahatça hareket etmesini engelleyeceği ifade ediliyor. Mektupta ABD’nin pêşmerge güçlerinin birleştirilmesi için yaptığı planların yerine getirilmemesi talep edilerek, planların yerine getirilmesi halinde pêşmerge güçlerinin ileride Irak ordusuna katılabileceği belirtildi.

Türkiye’nin, KDP’nin Kerkük’e dönmemesi için Barzani’ye talepte bulunurken, ortak operasyon odasının da oluşturulmaması istediğini aktarıldı. Türkiye’nin isteklerinin yerine getirilmeden Kerkük sorununun çözülmesini istemediklerini ifade edildi.

Çavuşoğlu’nun mektupta, Barzaniye, Bağdat olmadan petrol konusunda 50 yıllık anlaşma imzaladıkları günü unutmamasını hatırlattı.

Mektupta 50 yıllık petrol anlaşması nedeniyle Bağdat’ın dava açtığı ve Türkiye’nin yapılacak olan bütün anlaşmalardan haberdar olması gerektiği belirtildi. Mektupta yapılacak olan anlaşmalarda Ankara’nın çıkarlarının göz önünde bulundurulması gerektiği ifade edildi. (Rojnews)

Öne Çıkanlar