Çavuşoğlu: Yunanistan boşa kürek çekiyor

Çavuşoğlu: Yunanistan boşa kürek çekiyor
Yunanistan hükümeti, Libya Ulusal Ordusu Komutanı General Hafter’i ülkeye çağırmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan hükümetinin, Libya Ulusal Ordusu Komutanı General Halife Hafter’i ülkesine çağırmasına tepki gösterdi. 

19 Ocak'ta Berlin'de başlayacak Libya konulu konferanstan önce Yunanistan Hafter'i davet etmişti. 

Çavuşoğlu, Twitter hesabından, 'Yunan-Rum ikilisinin Doğu Akdeniz'de maksimalist iddialarla komşu ülkelerin haklarını gasp ettiğini' savundu. Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Ne yazık ki, 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' anlayışı ile hareket ediyorlar. Aslında bunun arkasında deniz yetki alanı iddialarını Libya'ya da empoze etme gayretleri var. Geçtiğimiz yıllarda da Girit'in güneyinde Libya'nın hak ve çıkarlarını gasp edecek şekilde petrol ve doğal gaz ruhsat sahaları belirlemişlerdi.  

Bu durum karşısında Libya'nın meşru hükümeti de haklarını korumak için bizimle mutabakat muhtırası imzaladı. Yunanistan'ın Hafter'i ülkesine çağırması ve kendi ulusal gündemini ön plana çıkarması Libya'ya barış getirme yönündeki çabaları sabote ediyor. Bu beyhude çabaların bir sonuç vermeyeceğini, boşa kürek çektiklerini Yunan dostlarımıza hatırlatmak isteriz." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar