Celal Doğan iddiayı doğruladı: CHP ve İYİ Parti anlaşırsa aday olurum

Celal Doğan iddiayı doğruladı: CHP ve İYİ Parti anlaşırsa aday olurum
CHP ve İYİ Parti’nin Antep’te HDP eski milletvekili Celal Doğan'ı aday göstereceği iddia edilmişti.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 3 aydan az bir süre kala siyasi partiler çalışmalarını hızlandı. İttifaklar arasındaki yarış İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde yaşanıyor. Antep GAP Gazetesi, CHP ve İYİ Parti’nin Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığına, geçen dönem HDP Milletvekili olan Celal Doğan'ı aday göstereceğini duyurdu.

"CHP VE İYİ PARTİ’NİN ANLAŞMASI LAZIM"

Artı Gerçek’e konuşan Celal Doğan adaylık konusunun doğru olduğunu ancak kesinleşen bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Aday olması yönünde yoğun talebin olduğunu ifade eden Doğan, "Daha netleşmiş, resmileşmiş bir şey yok. İYİ Parti ve CHP kendi aralarında anlaşırsa olur. Kendi aralarındaki problemi çözmeleri lazım" dedi.

"ANLAŞMA OLURSA DİĞER PARTİLER DESTEK VERİR"

'Antep’te CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı mı olacaksınız?' sorusuna Doğan, "Evet, şu anda gelen talep o yönde. Aday olmam durumunda diğer partiler de destek verecek. Saadet, Demokrat Parti, HDP hepsi içinde olur. Antep’te ittifak sağlanmış olur. Şu anda netleşen bir durum olmadığı için birşey söylemek erken. Gelen yoğun talep beni buna sevk etti. Siyasette laf olsun diye aday olduğumuz hiçbir yer olmadı" cevabını verdi.

CELAL DOĞAN ÖNERİSİ CHP’DEN

Doğan’ın aday gösterilme önerisinin CHP Antep İl Başkanı Melih Meriç’ten gittiği ifade ediliyor. Yerel basında yer alan haberlere göre Meriç’in CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na "Celal Doğan olmazsa seçimi kazanamayız" dediği, Doğan isminin bu öneriden sonra gündeme geldiği belirtiliyor. Doğan’ın isminin gündeme gelmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun Ordu Belediyesi'ni İYİ Parti’ye bırakarak, Antep belediyesini istediği, Akşener’in bu öneriye sıcak baktığı ifade ediliyor.

"GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Artı Gerçek’in ulaştığı CHP Antep İl Başkanı Melih Meriç, Celal Doğan’ın adaylığıyla ilgili görüşmeyi doğruladı ancak konuyla ilgili başka bir bilgi vermedi. Bu konunun merkezi düzeyde görüşüldüğünü belirten Meriç, "Görüşmeler Genel Merkez düzeyinde sürüyor. Şu anda bu konu ile ilgili bir şey diyemem. Birkaç güç içerisine belli olur" dedi.

İYİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA

Doğan’ın adaylığına ilişkin bir açıklama da İYİ Parti Antep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş’tan geldi. Büyükşehir Belediye Başkan adayının CHP tarafından çıkarılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Karakuş, "İYİ Parti ve CHP genel başkanları arasında daha önceden gerçekleşen görüşmeler sonucu Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayını İYİ Parti'nin çıkaracağı belirlenmiştir. Gaziantep'te ittifakın yer değiştirdiği, başkan adayını CHP'nin çıkaracağı ve bu noktada da Celal Doğan'ın aday gösterildiği gibi haberler gerçek dışıdır" dedi.

CELAL DOĞAN KİMDİR?

1943’te Antep’in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü’nde doğan Celal Doğan, ilköğrenimini Çanakçı Köyü'nde, orta öğrenimini Antep Lisesi’nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Celal Doğan, 1973–1977 yılları arasında Antep’te serbest avukatlık yaptı. 1977 genel seçimlerinde Antep milletvekili seçildi. 1980’e kadar milletvekilliğine devam eden Doğan, bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü. 1989 yerel seçimlerinde Antep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Doğan, 1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi. 1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı görevini de yürüten Doğan, 2015 genel seçimlerinde Antep’te HDP listesinden milletvekili seçildi.

Öne Çıkanlar