'Çelenge şiddete tutuklama var, ana muhalefete saldırıya tutuklama yok'

'Çelenge şiddete tutuklama var, ana muhalefete saldırıya tutuklama yok'
Çatışmada hayatını kaybeden ağabeyinin cenaze töreninde isyanını dile getiren ve daha sonra KHK ile ordudan atılan Yarbay Mehmet Alkan, Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimini değerlendirdi.

Dört yıl önce Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan'ın KHK ile ordudan atılan ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın göderdiği çelengi parçalayan iki kişinin tutuklandığını hatırlatarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunanların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Alkan, Ankara'nın Çubuk ilçesinde er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze töreninde Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Sözcü gazetesinden Mehmet Andaç'ın haberine göre Alkan şunları söylesi: "Öğrendiğim kadarıyla Ankara’daki saldırıda bulunan kişiler şehit yakını değildir. Şehit yakını ise de tepkilerini muhalefete değil iktidara yöneltmeleri gerekir. Ve şehit yakınıysa da bu tepkisini ‘saldırı’ olarak değil ‘düşünce ve fikir açıklaması’ olarak yapması gerekir. Bakınız benim kardeşim Yüzbaşı Ali Alkan, çözüm süreci sırasındaki yanlış politikalar yüzünden 22 Ağustos 2015 tarihinde şehit olduğunda ben bunun hesabını düşünce açıklaması yoluyla sordum. Hiçbir kişiye karşı ne ben ne de başkası şiddet eylemine girmedi. Ancak bugünkü durumla ilgili olarak ilginç bir nokta belirtmek isterim ki o törende Erdoğan'ın çelengine şiddet uygulayan iki genç tutuklandı. Görüyorsunuz işte çelenge şiddete tutuklama var ama ana muhalefete saldırıya tutuklama yoktur."

'BEN ŞEHİT KARDEŞİ DEĞİL MİYİM?'

İktidara "Hangi suçu işledim?" sorusunu yönelten Alkan, "Ben bu düşünce açıklamamdan dolayı, görevdeyken disiplin cezası aldığım gibi daha sonra tam da 22 Ağustos 2016 tarihinde yani Ali'nin birinci yılında imzalanan bir kararla "terörist" olarak ihraç edildim ve halen terörist olarak, olmayan eylemlerle, yargılanıyorum. Ben şehit kardeşi değil miydim? Benimki patlama değil miydi? Benim buna hakkım yok muydu? Sonra ben ne yaptım, kime şiddet uyguladım, kime hakaret ettim, hangi suçu işledim? Sadece ve sadece doğruları söyledim, ‘kral çıplak’ dedim ve halen dediğimin arkasındayım." diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar