Cemaat soruşturmasındaki iş insanı, Antep Valiliği ile Kuran Kursu yaptıracak

Cemaat soruşturmasındaki iş insanı, Antep Valiliği ile Kuran Kursu yaptıracak
Antep'te, Gülen Cemaati'nin 'finans yapılanması' kapsamında açılan soruşturmada 22,5 yıl hapsi istenen iş insanı, valilikle protokol imzaladı.

ARTI GERÇEK- Artı TV'de ekranan gelen ve Erk Acarer'in sunduğu "Haber Peşinde" programında, Antep'te yaşanan bir olay ekrana yansıtıldı.

Programda aktarılan bilgilere göre, Antep valiliği, bir hayırseverin işbirliği ile 4-6 yaş grubu çocuklari için Kur’an Kursu yaptırılacağı bilgisini verdi.

Valiliğin resmi sitesinden, imzalanan protokole ilişkin fotoğraflar paylaşıldı. Ancak hayırseverin kimliği ve ismi kamuoyundan gizlendi. 

Valiliğin resmi sitesinde şu bilgiler yayınlandi: "Hayırsever Ata Prefabrik Ailesi tarafindan yaptırılacak ve okul öncesi eğitime önemli katkı sunacak 4-6 yaş Kur’an Kursu için protokol imza töreni düzenlendi."

Antep Valisi Davut Gül, ''Hayırlı işe vesile olan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Antep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise "Yavrularımızı eğitimle buluşturmak, onlara bizi biz yapan değerleri kazandırmak, Allah sevgisi, peygamber sevgisini öğretmek önemli bir görev" ifadelerini kullandı..

Antep Valiliğinin gizlediği hayırsever ise tanıdık bir isim çıktı. 

Ata Prefabrik Şirketi’nin sahibi Ahmet Selim Ener hakkında Antep Cumhuriyet Başsavcılığınca  Gülen Cemaati'nin "finans yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında, dava açılmıştı. 

İddianamede, "bölge ve il imamlarıyla" Fetullah Gülen'in beddua seansına katıldığı bilgisi yer alıyordu.

Ayrıca esas adının Ercan Ener olduğu ancak Pensilvanya'dan gelen talimatla bunu "Ahmet Selim" olarak değiştirdiği belirtiliyordu. 

Tutuklu yargılanan Ener’in  "silahlı terör örgütü yönetme" suçundan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Ener’in itirafçi olduğu da hakkındaki bilgiler arasında.

Masak raporlarına da yer verilen iddianamede, sanığın Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan bir derneğin üyesi olduğu ve firari sanık Oğuz Bazoğlu'na iki farklı tarihte toplam 2 milyon lira havale gerçekleştirdiği kaydedilmişti.

Büyük hissedari olduğu inşaat firmasının örgütle iltisakli çok sayıda kurum ve kişiye para transferi yaptığı da iddianamede yer almıştı.

Türkiye’de binlerce kişi, sadece Bank Asya’ya para yatırdığı ya da küçük bir hesabı olduğu için hapisteyken adı Gülen Cemaati iddianamesine giren ve 22,5 yıl hapsi istenen, masak raporu ile para transferi belirlenen bir kişi valilikle ortak çalışma yürütebiliyor.

Öne Çıkanlar