Bayık'tan HDP önündeki ailelerle ilgili açıklama

Bayık'tan HDP önündeki ailelerle ilgili açıklama
Cemil Bayık, HDP Diyarbakır İl Binası önündeki ailelerin eylemine ilişkin konuştu.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, HDP Diyarbakır İl Binası önünde annelerin eylem yapmasına ilişkin olarak "PKK’ye katılan savaşçılar, gönüllülük temelinde; ülkesi, halkı, onuru, şerefi ve namusu, özgürlüğü için katılır. Eğer bir dertleri varsa PKK’ye, gerillaya dertlerini söylesinler, HDP’ye değil. HDP’nin bu şeylerle alakası yok." yorumunda bulundu.

Diyarbakır HDP İl Örgütü önünde kimi ailelerin  başlattığı oturma eylemi devam ediyor.  KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'tan Diyarbakır'daki eylem için açıklamada bulundu.

ANF'de yer alan röportajında Bayık, "Erdoğan-Bahçeli, MİT ve Emniyet, bazı aileleri örgütlemiş ve HDP’nin önüne getirmiş" iddiasında bulundu. 

Devletin onlara nasıl sahip çıktığının ve Kürt siyasetine karşı nasıl kullandığı açık olduğunu belirten Cemil Bayık, şunları söyledi:

"PKK ile ne alakası var HDP’nin? Hiçbir alakası yok. PKK’ye katılan savaşçılar, gönüllülük temelinde; ülkesi, halkı, onuru, şerefi ve namusu, özgürlüğü için katılır. Eğer bir dertleri varsa PKK’ye, gerillaya dertlerini söylesinler, HDP’ye değil. HDP’nin bu şeylerle alakası yok. Türk devleti, MİT ve Emniyet eliyle gündemi değiştirmek, Kürtlere karşı olan haksızlığın üzerini örtmek, kendilerine karşı gelişen direnişi engellemek, Kürtler ve Türkiye’deki demokratik güçlerle arasını bozmak, Kürt soykırımını tamamlamak için özel, kirli, ahlaksız, psikolojik bir savaş yürütüyor. Bazı aileler de buna alet oluyor. O aileler, Kürt soykırımına hizmet etmemeli, kendilerini kirletmemeli; onur ve gururlarını ayaklar altına almamalı."

  

Öne Çıkanlar