Cenaze aracının sürücüsüne 9 yıl hapis cezası

Cenaze aracının sürücüsüne 9 yıl hapis cezası
Bitlis Belediyesi Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli Halis Demir’e, PKK'li cenazesi taşıdığı gerekçesiyle yargılandığı davada karar verildi.

Bitlis Belediyesi Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli olan Halis Demir hakkında, "PKK'li cenazesi taşıdığı" gerekçesiyle "Örgüt üyesi olmak", gazeteci oğlu Hayri Demir’in haber notlarını içeren ajandası nedeniyle de "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü.

38 aydır tutuklu yargılanan cenaze aracı sürücüsü Demir’in karar duruşmasında, görevlendirme belgelerinin defalarca istendiği kayyım atanan Bitlis Belediyesi, belgelerin olmadığını ileri sürerek, mahkemeye göndermedi. 
 
TANIK: SANIĞI TANIMIYORUM

Demir aleyhine beyanda bulunan tanıklardan biri, "Okuduğunuz beyanları ben söylemedim. TEM’de hazırlanmış beyanlardır. Bana hastaneye götürülüyorsun denilerek imzalatıldı. Cumhuriyet savcısı huzurunda herhangi bir teşhis işlemi yapmadım" dedi.

Bir diğer tanık da madde bağımlısı olduğunu belirterek, "Kolluk kuvvetleri bu halimden yararlanarak, başkaları suçlar şekilde beyanlar vermişler. Ben böyle bir beyanda bulunmadım. Sanığı ilk defa görüyorum. Kendisini tanımıyorum" diyerek, beyanları kabul etmedi.

9 YIL 22 GÜN HAPİS

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, görevlendirme belgelerinin gelmemesi ve tanıkların beyanları reddetmesine rağmen, Demir’e "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla 9 yıl 22 gün hapis cezası verdi. (MA) 

Fotoğraf: Arşiv

Öne Çıkanlar