Ceren Damar’ın katilinin avukatı Külliye’den çıkmıyor

Ceren Damar’ın katilinin avukatı Külliye’den çıkmıyor
Vahit Bıçak’ın Başbakanlık’taki görevi, AKP’nin iktidara geldiği 2002'de başlıyor. 2 yıl Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyeliği yapan Bıçak, 2 yıl ise kurulun başkanlığını yapmış.

ARTI GERÇEK- Öğrencisi tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar davasında skandal sözleriyle gündeme gelen sanık avukatı Prof. Dr. Vahit Bıçak’ın yüksek yargı ve siyasilerle ilişkisi de dikkat çekiyor.

Ceren Damar’ın katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması 27 Eylül’de görülmüştü. Sanık Hasan İsmail Hikmet, savcılık ifadesini değiştirerek, Ceren Damar ile ilişkisi olduğunu, ayrıldıktan sonra Damar’ın kendisine baskı yaptığını iddia etmişti.

Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak ise "Müvekkilim meşru müdafaa konumundadır. Cinsel saldırı suçunun mağduru olmuştur" iddiasında bulundu.

Bu sözleri ile kamuoyunda büyük tepki çeken Bıçak’ın sosyal medya paylaşımları da dikkat çekici.

AKP’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞTU

2015 seçimlerinde Çorum’da AKP’den milletvekili aday adayı olan Bıçak, yakın zamanda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmüş.

Karamollaoğlu’nun 22 Eylül’deki ziyaretini sosyal medya hesaplarından paylaşan Bıçak, "Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'na nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım" notunu düşmüş.

Bıçak’ın yakın zaman ziyaretlerinden bir tanesi ise AKP’li belediye başkanına.

Memleketi Çorum’un Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Saltu’yu ziyaret eden Bıçak, bu ziyaretini şöyle paylaşmış:

"Çorum Alaca Belediye Başkanlığına yeni seçilen değerli dostum Halil İbrahim Saltu'yu makamında ziyaret ederek başarı dileklerimizi ilettik."

KÜLLİYE’DEN ÇIKMIYOR

Bıçak’ın Başbakanlık’taki görevi, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında başlıyor. 2002-2004 yılları arasında Başbakanlık bünyesindeki İnsan Hakları Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapan Bıçak, 2003–2005 yılları arasında ise Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı yaptı.

Av. Vahit Bıçak’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen etkinliklerden de paylaşımlar yaptığı görülüyor.

50’den fazla baronun boykot ederek katılmadığı Yeni Adli Yıl Açılış töreninden kareleri Bıçak, "Yeni Adli Yılın hukukla uğraşanlara ve hukuk hizmeti bekleyenlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. (İlk fotoğraf Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Adlı Yıl Açılış Töreninden. İkinci fotoğraf TBMM Bahçesinde gerçekleştirilen Adlı Yıl Açılış Resepsiyonundan)." notuyla paylaştı.

Bıçak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni açıklarken de Saray’daydı:

Av. Vahit Bıçak, yine Saray’da yargı çalışanları ile iftar yemeğinin davetlileri arasındaydı:

Bıçak, 26 Şubat 2019 tarihinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’le görüşmüş. Bu ziyaretini de "Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül'ü makamında ziyaret ederek, güncel hukuki konularda fikir alışverişinde bulunduk. Suç Muhakemesi Hukuku kitabımın 4. baskısını kendisine hediye olarak takdim ettim" notuyla paylaşmış.

Bıçak’ın sosyal medya hesabından paylaştığı diğer görüşmeleri şöyle:

    
        
   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar