Ceren Özdemir'in katil zanlısı tutuklandı

Ceren Özdemir'in katil zanlısı tutuklandı
Açık cezaevinden daha önce iki kez firar eden cinayet hükümlüsü Arduç'un 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ordu'da evinin önünde bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklı saldırı sonucu öldüren ve sorgusunda suçunu itiraf eden Özgür Arduç, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından polis ekiplerince güvenlik önlemleri alınarak binadan çıkarıldı.

Zanlı zırhlı araca bindirildiği sırada çevredeki vatandaşlar Arduç'a tepki gösterdi. Ordu Adliyesi'ne götürülen Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İlk ifadesinde Ceren'i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini anlatan Arduç, şunları söylemişti:

"Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım."

DHA’da yer alan habere göre ise Ordu Efilli Açık Cezaevi'nden 1 Aralık’ta firar ettikten sonra, sürekli birilerini öldürmeyi düşündüğünü anlatan Arduç, ifadesinde şunları söyledi:

"Birçok bayanı öldürmek için takip ettim. Ancak çevrede başka insanların olması nedeniyle olayı gerçekleştiremedim. Bu amaçla bir dükkanın önünden geçerken bıçağı çaldım. Olay günü Süleyman Felek Caddesi üzerinde kızı gördüm, takip ettim. Evinin önüne geldiğimizde montumun cebindeki bıçağı çıkartarak, koluma soktum. Amacım, kızı öldürüp, çantasını almaktı. Bu sırada kız kapı ziline bastı. Üst kat camından bir bayanın baktığını gördüm. Kapı açılınca kız içeri girdi. Ben de arkasından 'Bakar mısınız, burada Metin diye biri oturuyor mu?' dedim. Bana dönmesiyle birlikte bıçağı rastgele iki defa sapladım. Koşarak oradan uzaklaştım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar