Balık çiftliğinden kuşlara yoğun ateş açıldı

Balık çiftliğinden kuşlara yoğun ateş açıldı
İzmir'in Çeşme ilçesi Zeytineli mevkiindeki balık çiftliğinin kuşları da hedefine aldığı ortaya çıktı.

ARTI GERÇEK -  Balık çiftliklerinin, diğer sanayi tipi hayvancılık üretim tesislerindeki gibi hayvan hakları ihlalleri ve eziyet/işkence ortamları oldukları duyarlı kamuoyunca biliniyor.
Bunlara yeni bir bilgi daha eklendi. 

İzmir'in Çeşme ilçesi Zeytineli mevkiindeki balık çiftliğinin kuşları da hedefe aldığının ortaya çıkması, bu çiftliklerin hayvan hakları ihlallerinin yanı sıra, ekolojik denge ve doğa / çevre tahribatına yeni bir boyut eklediklerini belgeliyor.

Çeşme'de gökyüzünde tüfekle vurulmuş kuş yağması büyük tepki çekti.

Olaya tanıklık edenlerin verdiği bilgiye göre, üretilen balıkları yediği ileri sürülen kuşlar, balık çiftliğinden açılan yoğun ateşle öldürülüyor.

BALIK ÇİFTLİĞİNİN ZARARLARI

Aşağıda yayınladığımız Balık Çiftliklerinin zararlarının yanına; kuşların imhasının da eklenmesi hayvan hakları savunucuları ve duyarlı kamuoyunca tepki çekti.

✓ Ekolojik olarak sürdürülebilir olmayan balık çiftlikleri özellikle de sığ, kıyıya çok yakın, kapalı ve yarı kapalı koylarda yaptıkları yoğun üretimin olumsuz çevresel etkileri nedeniyle de büyük tehlike arz ediyor. 

✓ Çiftlik balıkları, bulundukları alana dışkılarını bıraktıklarından, deniz yatağında biriken bu yoğun kirlilik deniz yaşamının yok olmasına sebep oluyor. Alg nüfusunun artışına da sebep olan dışkılar sudaki oksijen oranını da düşürüyor ve su, yaşamı destekleyemez hale geliyor...

✓ Pek çok parazit ve hastalık balık çiftliklerinde ürediğinden, çözüm olarak suya antibiyotik ve benzeri kimyasallar karıştırılma durumunda kalınıyor. Bu tür toksinler yerel ekosistemlerde geri dönülemez hasara yol açıyor....

EK/ VİDEO: Kurşunla öldürülmüş gökten yağan kuşlardan duyarlı yurttaşlarca hayata döndürülmeye çalışılan bir kuş...

Öne Çıkanlar