'Oğlum kelepçelenerek işkenceye maruz kaldı'

'Oğlum kelepçelenerek işkenceye maruz kaldı'
Ceyhan Cezaevi’nde kelepçeli işkencenin yaşandığı iddia edildi.

Adana’da Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Muhammet Ado, ailesiyle yaptığı açık görüş sırasında cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerine aktardı. 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Ado, bir arkadaşı ile birlikte elleri ve ayaklarının kelepçelenerek işkenceye maruz kaldığını iddia etti.   

"BİR İFTİRA SONUCU TUTUKLANDI"

Ahmet Kanbal'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, açık görüşe gidenlerden baba Ahmet Ado, oğlunun Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenciyken tutuklandığını aktararak, "Bir iftira sonucu tutuklandı. Polisler ajanlık yapmasını istiyorlardı. Kabul etmeyince gözaltına alıp tutukladılar. Oğlum, siyasi tutsaklara çok fazla işkence yapıldığını ve baskı altında olduklarını söyledi" diye konuştu. 

"İŞKENCEDEN KAYNAKLI HER YERİ MORARMIŞTI"

Oğlunun görüş sırasında kendisine, "Bir arkadaşımla birlikte ellerimizi ve ayaklarımızı bağlayıp işkence ettiler" dediğini aktaran baba Ado, "Oğlumu gördüğümde onu tanıyamadım. Bedeninin her yeri işkenceden kaynaklı morarmıştı" dedi. Oğlunun elinin kelepçeyle çok sıkılmasından kaynaklı kolunun kırılacak noktaya geldiğini söyleyen baba Ado, oğlunun görüş sırasında, "Tutsaklar koğuşta bir şey yapamıyor. Yaptığımız anda işkenceye maruz kalıyoruz. İşkencesiz geçen bir gün bile yok. Artık dayanamıyoruz işkenceye. Herkes bir şeyler yapsın. Kimse bu işkenceler karşısında sessiz kalmasın. Sessiz kalanlar da bize işkence etmiş olur" dediğini belirtti. 

"BİZİ TACİZ EDER GİBİ ARIYORLAR"

Cezaevine götürdüğü ihtiyaç malzemelerinin de tutuklulara verilmediğini kaydeden baba Ado, şunları söyledi: "Oğluma lazım olan malzemeleri cezaevine götürüyorum. Ancak cezaevi yönetimi onlara vermiyor. Görüş sırasında bizi taciz eder gibi arıyorlar. Bu işkencelerin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bu işkencelere karşı sessiz kalınmaması gerekiyor."  

CEZAEVİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Konu hakkında görüştüğümüz cezaevi yönetimi ise, iddiaların asılsız olduğunu ve telefon üzerinden bilgi veremeyeceklerini dile getirdi. Yönetim, şikayetler hakkında savcılıktan bilgi alınabileceğini ifade etti. (MA)

Öne Çıkanlar