Cezaevinden çıkan Kısa: Engelli oğlum annesinin hapiste olduğunu bilmiyor

Cezaevinden çıkan Kısa: Engelli oğlum annesinin hapiste olduğunu bilmiyor
Engelli 2 çocukları olmasına rağmen tutuklanan Elif ve Ali Kısa çiftinden tahliye olan Ali Kısa, eşinin serbest bırakılmasını istedi.

HDP Elbistan İlçe Örgütü Kongresi öncesi gözaltına alınan ve gözaltındayken HDP'den ayrılmaları konusunda tehdit edilen 70 yaşındaki Ali ve Elif Kısa çifti, kongrenin ardından Ali Kısa'nın yönetime seçilmesiyle birlikte yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Kısa çiftinin bakmakla yükümlü olduğu, yaşamlarını idame ettirebilme gücü ve iradesinden yoksun, duyma ve konuşma engelli 2 çocukları se yalnız başlarına kalmıştı. Ajansımızın haberi ardından aile avukatının yetkili mercilere yaptığı itiraz üzerine baba Ali Kısa cezaevinden çıkarken, anne Elif Kısa için yapılan itiraz ise reddedildi. Kısa çiftinin 43 yaşındaki engelli oğlu Ahmet Kısa, tahliye olan babasına ait açıklamayı sosyal medya ağı Twiter hesabında paylaştı.

Duyma ve konuşma engelli oğlu Ahmet Kısa, Twitter hesabından babasına ait açıklamayı, "Babamın kendi el yazısıyla basına ve kamuoyuna çağrısıdır. Olduğu gibi paylaşıyorum. Lütfen sizde paylaşın" dedi.


 Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ben Ali Kısa. Elbistan HDP yöneticisiyim. Ben eşim ve Bekir Kara hukuksuz bir şekilde gözaltına alındık ve maalesef tutuklandık. HDP hakikatin ve barışın partisidir. Bize destek veren tüm canlara selam olsun. Şahsen 25 yıldır esnafım, ülkeme vergi veren bir insanım. Ülke yöneticilerinin bizlere olan bakışlarına anlam veremiyorum. Eşim Elif Kısa, doktorların verdiği ilaçlarla ayaktadır. 5 gündür ilaçlarını kullanamamıştır. Bundan sonra ne olacağını da bilmiyorum. Saygı ve sevgi insanlığın ilkesi olmalıdır. Evde ağır hasta 43 yaşında oğlum var. Annesinin hapiste olduğunu bilmiyor. Elbistan’dan insanlığa selam." (MA) 
 

 

Öne Çıkanlar