Cezayir'de eski cumhurbaşkanına yakın iş insanları gözaltına alındı

Cezayir'de eski cumhurbaşkanına yakın iş insanları gözaltına alındı
Protestocular, Buteflika rejiminin sembol isimlerinin geçiş döneminde yer almasını da istemiyor.

Cezayir’de, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’ya yakınlığıyla bilinen beş iş insanının rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Cezayir devlet televizyonu, devam eden rüşvet soruşturması beş kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Tutuklanan isimler arasında bulunan Issad Rebrab, ülkenin en zengin iş insanı olarak gösteriliyor. Diğer dört ismin ise yine ülkenin en zengin ailelerinden biri olan Kouninef ailesine mensup dört kardeş olduğu kaydedildi.

GENELKURMAY BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASINDAN SONRA GELDİ

Bu hamle, Cezayir Genelkurmay Başkanı Ahmed Gaid Salah’ın geçen haftaki ‘yönetici sınıfı üyelerinin yolsuzluk nedeniyle soruşturulmasını beklediği’ yönündeki açıklamasının ardından geldi.

Mahkeme halihazırda Buteflika’ya yakınlığıyla bilinen eski Başbakan Ahmed Ouyahia ile mevcut Ekonomi Bakanı Mohamed Loukal’ı, devlet kasasının suiistimal edilmesine dair yürütülen soruşturma çerçevesinde ifadeye çağırmıştı.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Cezayir’de 1999’da yönetime gelen Buteflika’nın beşinci dönem için bir kez daha adaylığını koyması ülke çapında protestolara neden olmuştu. Protestoların ardından Buteflika görev süresi dolmadan istifa etse de, ülkedeki tepki devam etti.

Protestocular, Buteflika rejiminin sembol isimlerinin geçiş döneminde yer almasını da istemiyor.

Buteflika'nın istifasının ardından göreve gelen geçici Cumhurbaşkanı Abdulkadir bin Salih, yeni cumhurbaşkanı seçiminin 4 Temmuz'da yapılmasına karar verdi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar