CHP’de PM toplantısı erkene alındı: İmamoğlu İBB adayı olarak açıklanacak

CHP’de PM toplantısı erkene alındı: İmamoğlu İBB adayı olarak açıklanacak
CHP'nin daha önce 24 Aralık’ta yapılacağı duyurulan PM toplantısı 18 Aralık Salı gününe alındı.

Rıfat DOĞAN 


ARTI GERÇEK - CHP Parti Meclisi (PM) toplantısını 18 Aralık tarihine aldı. PM toplantısından sonra Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde daha önce 24 Aralık’ta yapılacağı duyurulan PM toplantısının 18 Aralık Salı gününe alındığı öğrenildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte İstanbul adaylığı için ismi geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek kahvaltı yapmıştı. PM toplantısının erken bir tarihe alınmasının bu buluşmadan sonra kararlaştırıldığı öğrenildi.     

'HAYIRLI OLSUN'

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile kahvaltı buluşmasından sonra, basın mensuplarının İmamoğlu adaylığına ilişkin soruları üzerine "hayırlısı olsun" demişti. 

GÜRSEL TEKİN’E KAPILARI KAPATMIŞ

Kılıçdaroğlu, bir gece önce ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday adayı olan Gürsel Tekin ile akşam yemeğinde buluşmuştu. Tekin’in kendi adaylığı konusunda ısrarcı olduğu fakat CHP liderinin buna kapıları kapattığı kaydedildi.

İMAMOĞLU PM’YE SUNULACAK VE KAMUOYUNA ADAY OLARAK AÇIKLANACAK 

18 Aralık’ta yapılacak toplantıda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu isminin PM’ye sunulması ve toplantıdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanması bekleniyor. 

Öne Çıkanlar