Alper Taş: CHP'de sol anlayışla bir şeyin kazanılamayacağı kanısı egemen

Alper Taş: CHP'de sol anlayışla bir şeyin kazanılamayacağı kanısı egemen
CHP'nin tek sosyalist adayı Alper Taş, kazanmaları halinde CHP içerisindeki 'sol anlayışla bir şeyin kazanılamayacağı' kanısını da yıkmış olacaklarını söyledi.

Yerel seçimlere yoğunlukla sağ görüşlü adaylarla hazırlanan CHP’nin tek sosyalist adayı ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, aday gösterdiği Beyoğlu ilçesindeki çalışmalarına ve 'nasıl bir belediyecilik' sorularına yanıt vermeye devam ediyor.

beyoğlu ilçesinin mahallelerini ziyaret ederken, mahalle halkının, esnafın ve atölyelerdeki işçilerin sorunlarını dinleyen Alper Taş, hayat pahalılığından, kentsel dönüşüme, Beyoğlu'ndaki sermaye saldırısından, tek adam diktatörlüğüne kadar bir çok soruya yanıt veriyor.

'KAZANIRSAK SOL DİLLE KAZANILAMAYACAĞI ALGISINI YIKACAĞIZ'

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Taş, Türkiye’de başkanlık sistemi adı altında siyasal İslamcı bir diktatörlüğün inşa edildiğini, buna bağlı olarak yerel seçimlerin AKP-MHP etrafında oluşan bloğu geriletmek için çok önemli olduğunu ifade ediyor:

"AKP-MHP faşizminin yarattığı Türkiye’nin karşısında halkın, emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların yerel demokrasi ekseninde mevzilerini güçlendirme hedefiyle hareket ediyoruz. Yerel yönetimlerin demokratikleşmesi konusunda var olan sınırları aşarak halkı söz yetki ve karar sahibi yapacak bir yönetim anlayışını ifade edip anlatacak ve kazandığımız yerde de bunu pratiğe geçireceğiz. Kazanırsak sol dille kazanılamayacağı algısını da yıkacağız"

Sendika.org'tan Gül Gündüz'ün "CHP kimi yerde sağcı adayları ile gündeme gelirken Beyoğlu’nda da sizin gibi bir sosyalisti aday göstermeyi tercih etti. Beyoğlu’ndaki bu ilişkiyi siz nasıl tanımlıyorsunuz?" sorusu yanıtlayan Taş, CHP'nin sol bir dile ihtiyacı olduğuna dikkat çekiyor:

"Burada CHP ile birlikte bir ittifak geliştirdik. Amacımız Beyoğlu’nda yerel seçim sürecinde izleyeceğimiz siyasetle ve kazanmamız halinde ortaya koyacağımız pratikle solun da daha eşitlikçi daha özgürlükçü gelişiminin önünü açmak. Sonuçta genelde CHP içerisinde sol dille, sol anlayışla bir şeyin kazanılamayacağına ilişkin bir kanı egemen. Biz burada başarırsak bunu da yıkmış olacağız.

'KAZANDIĞIMIZDA BÜTÜN DEMOKRASİ VE HALK GÜÇLERİNİN KAZANDIĞINI VARSAYACAĞIZ'

Aslında emekçi halkımızın sol dile ihtiyacı var bunu görmek lazım. Sol dil demek halkın karşısına "soluz biz" diyerek çıkmak değil. Eşitliği, özgürlüğü, dayanışmayı, paylaşmayı, halk iktidarını, halk demokrasisini dile getirmek önemli. Bunları da söz olmaktan kurtarmak lazım.

Bu yüzden biz yerel seçim sürecinde sözümüzü saklamayacağız. Gizlemeyeceğiz. Yıllardır biriktirdiğimiz değerleri, felsefeyi, anlayışı halkla muhabbet içerisinde anlatmaya devam edeceğiz. Kazandığımızda da kendi fikirlerimize ve değerlerimize uygun bir örnek Beyoğlu demokrasisi inşa edeceğiz. Seçimi kazandığımızda bütün demokrasi ve halk güçlerinin kazandığını varsayacağız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar