CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garı açıklaması: Kente ihanetin son örneği

CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garı açıklaması: Kente ihanetin son örneği
'Haydarpaşa’nın yağmalanmasını durdurmak için demokratik ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede elendi. İhale, eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verildi. 

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu bugün yaptığı yazılı açıklamada tüm İstanbulluları Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına sahip çıkmaya çağırdı. 

Kurul yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'KENTE YAPILAN İHANETİN SON ÖRNEĞİ'

"Haydarpaşa ve Sirkeci Garları, kent kimliğinin ve tarihinin en güzel örneklerindendir. Bu iki tarihi garın, birer ulaşım noktası olarak işlevsel özellikleri korunmalı, sosyal-kültürel donatı boyutu katılarak güçlendirilmesi ve kentin müşterek varlığı içinde korunması sağlanmalıdır. Bu da ancak ve ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilebilir.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nın, İBB tamamen akıldışı gerekçelerle dışlanarak ehil olmayan bir yandaş şirkete devredilmesi kente yapılan ihanetin son örneğidir."

'İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NUN ÇAĞRISINI DESTEKLİYORUZ'

"İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bu hukuksuz girişimi durdurma çağrısını ve bu yönde tüm İstanbulluları hukuk mücadelesine davetini çok önemli görüyor ve destekliyoruz. Haydarpaşa’da oldu bittilere izin vermeyeceğimiz. Hukuksuzluğa ve çağdışı dayatmalara karşı sessiz kalmayacağımız. Haydarpaşa’nın yağmalanmasını durdurmak için demokratik ve hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Tüm İstanbulluların bu çağrıya destek vereceğine inanıyoruz. Bu ihanete geçit vermeyeceğiz." 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar