CHP: Duvara ‘Biji Mansur’ yazan kişi Gökçek’le çalışmış

CHP: Duvara ‘Biji Mansur’ yazan kişi Gökçek’le çalışmış
CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş için duvara Kürtçe 'Biji Mansur' yazan kişinin kimliğini tespit eden CHP, suç duyurusunda bulundu.

CHP. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın adının kullanılarak duvara Kürtçe "Biji Mansur'" yazılması hakkında suç duyurusunda bulundu. Yazıyı yazanın Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek’le bağlantısı olduğu belirtildi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ankara Adliyesi'ne giderek suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi. Adliye önünde gazetecilere konuşan Hakverdi, yazıyla ilgili iki gün önce il başkanlığına ihbar geldiğini belirterek gençlik kolları üyeleriyle olay yerine gittiklerini kaydetti.

Hakverdi, yazıyı yazan kişinin evini tespit ettiklerini, daha sonra da 10 Nisan Polis Karakolu’na gittiklerini belirterek şunları kaydetti: "Polislerle birlikte şahsın bulunduğu binanın güvenlik kamerası görüntülerini aldık. Yaptığımız araştırma sonucunda, şahsın kimliğine, ne iş yaptığına, siyasi düşüncesine ve bütün ayrıntılara ulaştık. Şahıs kimliğini gizlemek için kafasını kapatıyor, evinden dışarı çıkıyor. Sonra köprü altına geliyor ve yazılamaya başlıyor. Yazılamaya bir süre devam edip, bitirdikten sonra kendi binasına dönüyor."

LÜKS BİR DAİREDE OTURUYOR

Hakverdi, yazılamayı yapan kişinin yanında onlarca kişiyi çalıştırdığını, çok lüks bir apartmanın en üst katında oturduğunu ve lüks bir aracı bulunduğunu dile getirdi.

Hakverdi sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şahıs 2014 yerel seçimlerinde o dönemin adayı Melih Gökçek ile beraber çalışmış ve beraber destek açıklamaları yapmış bir şahıs. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kendi sosyal medya hesabından destek açıklamaları yapan bir şahıs. Bu iş adamı, sabahın beşinde kalkıp, evinden yüzünü kapatıp neden Mansur Yavaş’a dair yazılama yapar? Bunu kimler yaptırır?" (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar