CHP heyeti Ahmet Türk'ü ziyaret etti

CHP heyeti Ahmet Türk'ü ziyaret etti
HDP'li Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ'ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, halkın iradesinin yok sayılmak istenmesini eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın da aralarında bulunduğu partili bir heyet, kayyım yönetiminden HDP'ye geçen Mardin Büyükşehir Beleyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ı ziyaret etti. Eş Başkanlar, CHP'li heyeti belediye binası önünde karşıladı.
 
Ardından belediye binasına geçen Eş Başkanlar ve CHP'li heyet, bir süre sohbet etti. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, kent halkının yerel seçimlerde iradesini ortaya koyduğunu ifade etti. 
 
Kaya, "Halkın iradesini hiç kimse yok saymamalı. Eğer halk bir insanı belediye başkanı olarak görmek istiyorsa, öyle ya da böyle seçimini yapıyor. Mardin halkı yine tercihini yaptı. Önemli olan şu, halk kiminle yönetilmek istiyorsa, onun önünü açmak lazım. Demokrasi bu zaten. Cumhuriyeti yaşatmak istiyorsak, demokrasiye ihtiyacımız var. Demokrasiyi yaşatmak istiyorsak, barışa ihtiyacımız var. Dolayısıyla cumhuriyet, demokrasi ve barışı birbirinden ayırmamak gerekiyor" dedi.
 

‘SEÇİLMİŞ BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI HALA CEZAEVLERİNDE.’
 
Mazbataları ellerinden alınan seçilmişler üzerinde de duran Kaya, "Seçilmiş belediye başkanlarının mazbatalarını elinden almak hiç olmaz. Önceki dönemde seçilmiş bazı belediye başkanları hala cezaevlerinde. Bunu artık bitirmemiz lazım. Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Türkiye bunu gerçekleştirirse ekonomik kalkınmayı da gerçekleştirir, işsizliği de çözüm bulur. Eğer Türkiye kendi içerisinde barışı ve demokrasiyi egemen kılmazsa, inanın ne ekonomik kalkınmayı sağlayabiliriz, ne işsizliğe çare olabiliriz ne de yoksulluğu yenebiliriz" diye konuştu. (MA) 

Öne Çıkanlar