CHP'den Mardin ve Diyarbakır'a ziyaret: Sandığın gasbına direnmek herkesin boynunun borcudur

CHP'den Mardin ve Diyarbakır'a ziyaret: Sandığın gasbına direnmek herkesin boynunun borcudur
CHP'den dört kişilik heyet Mardin'in ve Diyarbakır'ın seçilmiş Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili ve parti meclisi üyesi Dr. Ali Şeker, parti meclisi üyesi İlhan Cihaner, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ve CHP'li Mahmut Duyan ile birlikte Mardin'in seçilmiş Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti. Yapılan görüşmenin ardından heyet, Diyarbakır'da seçilmiş Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile bir araya geldi. İki görüşmede de ortak açıklamalar yapıldı.

Mardin'de yapılan görüşmede ilk sözü Ahmet Türk aldı. Türk yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki demokrasinin güçlü hale gelmesi için hepimiz payımıza düşenin ne olduğunun bilincindeyiz.Gelecekle ilgili demokratik bir Türkiye için daha güçlü bir ortak akıl ortaya koyarak gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bugün CHP heyetinin buraya gelmesi bizim için çok değerlidir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


CHP milletvekili Ali Şeker ve parti meclisi üyesi İlhan Cihaner, başkanlığı gas edilen Ahmet Türk'le birlikte.

'KAYYIM ATAMALARI SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ GASPIDIR'

CHP İstanbul Milletvekili ve parti meclisi üyesi Dr. Ali Şeker ise, "Bizim için seçimle gelenler seçimle gitmedikçe Mardin'in belediye başkanı Sayın Ahmet Türk'tür. Başka biri belediye binasını kullandığından dolayı, ziyaretimizi burada gerçekleştiriyoruz. Kayyım atamaları, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Böyle bir utancı yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

Bugün Mardin'de, yarın Diyarbakır'da dayanışmak için olacağız. Yapmamız gereken demokratik siyasetin önünü açmaktır. Şiddetin önünü kapatıp demokratik tercihin önünü açmalıyız. Kürt sorununu barış içerisinde çözmemiz gerekiyor. Bütün partilerin katılımıyla Kürt sorunu çözülsün ve Türkiye'ye birinci sınıf demokrasi yakışır.

'SANDIĞIN GASPI KARŞISINDA DİRENMEK HERKESİN BORCUDUR'

Yargı, sipariş davalarla belediye başkanlarına karşı sopa olarak kullanılıyor. Asılsız suçlarla, tebligat bile yapılmadan başkanlar görevden alınmakta. Usulen dava açarak belediye başkanlarını görevden alamazlar. Bu haliyle bile görevden alınma olsaydı bile, başkanın yerine meclis içerisinde birinin göreve gelmesi gerekmektedir. Sandığın gaspı karşısında direnmek herkesin boynunun borcudur" dedi.

'KAYYIM ATAMALARI YOLSUZLUKLARIN ORTAYA ÇIKMASI KORKUSUNUN GÖSTERGESİ'

CHP parti meclisi üyesi İlhan Cihaner ise yaptığı konuşmada, "Biz bugün buraya demokrasiye ve seçme seçilme hakkına sahip çıkmak için geldik. Hemen 31 Mart sonrasında ortaya çıkan yolsuzluklar ortaya dökülmesin diye bu kayyımlar atanmıştır. Kürt sorunu da ikinci bir nedendir.

'MUHALEFETİN İTTİFAKINA KARŞI MÜDAHALE'

Muhalefet partilerinin olası ittifaklarına karşı bir müdaheledir bu kayyım atamaları. Kayyım atamalarına herkesin karşıçıkması gerekmektedir. Uygulanan şiddetin mahkum edilmesi gerekiyor. Aksi taktirde Ortadoğuda gördüğümüz karışıklıklara doğru gideriz. Bu pervasız saldırıya karşı dayanışmayı göstermek için buradayız.

Kayyımların atanması için seçimin hemen ardından yapılan yazışmalarından ortaya çıkan ve bahane edilenlerden gördüğümüz, baştan planlanmış bir tuzak olduğudur.

Eşbaşkanının faaliyetleri meselesin  AKP iktidarı döneminde gelmiştir. Bugüne kadar müseade ediopp bundan sonra görevden almak bir bahanedir. Yargıdan çıkacak kararı bile beklemeden bunun yapılmasının amacı belediyelere çökmektir. AKP bugüne kadar meşruiyetini hep sandıktan aldı. Sandığı fetişleştirdi. Ama bu olayda sandığı ortadan kaldırarak bütün dediklerinin tersini yaptı. O yüzden bunun sonuçları çok ağır olacaktır. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ali Şeker, CHP heyetinin ziyaretini  sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayınladı.(HABER MERKEZİ)

 

CHP Heyeti, Diyarbakır'a gelerek, seçilmiş Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti. Ziyareti Selçuk Mızraklı sosyal medya hesabından canlı yayında paylaştı.

'BU ZİYARET GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ'

CHP'li heyetin ziyareti üzerine Selçuk Mızraklı, " Bu ziyaret çok güzel bir dayanışma örneği. Kıvanç verdi. Seçilmişlere dönük böyle bir gaspın karşısında, sivil darbenin karşısında hukuk değerlerine inanların yanyana durması hepimiz açısından çok önemli. Geçmişte nasıl ki İstanbul'da seçmen iradesin yoksayılmasına karşı gelişen demokratik bir tutum izlendi ise, burada da karşı duruşu, birleşerek aşabiliriz. Nerede bir hak gaspı varsa güçlü bir karşı duruşla beraber aşabiliriz. Bu anlamda buraya yaptığınız ziyareti sevgi ve saygıyla karşılıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar