CHP ile Adalet Bakanı arasında Eren Erdem görüşmesi

CHP ile Adalet Bakanı arasında Eren Erdem görüşmesi
CHP’li Çakırözer, ameliyat olması gereken tutuklu eski vekil Eren Erdem’in sağlık sorunlarını Adalet Bakanı Gül ile görüşerek, durumun ciddiyetini bildirdi.

ARTI GERÇEK-CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile tutuklu eski milletvekili ve CHP PM üyesi Eren Erdem’in sağlık durumunu görüştü. Erdem’in ameliyat olması gerektiğini ancak cezaevi koşulları nedeniyle bunun gerçekleşemediğini Bakan Gül’e aktaran Çakırözer, sorunun acilen çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

‘ACİLEN ÇÖZÜLMELİ’

Çakırözer, Silivri Cezaevinde 1 yıldır tutuklu bulunan Eren Erdem'i ziyaretinin ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüştü. Eren Erdem’in cezaevinde yaşadığı sorunları Bakan Gül’e aktaran Çakırözer, Erdem’in bir kulağının hiç duymadığını, ayrıca diğer sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olması gerektiğini ancak cezaevi koşulları nedeniyle bunun gerçekleşemediğini belirtti. Erdem’in ameliyatı kabul etmesi durumunda hastaneye kelepçe ile ve insan onuruna yakışmayan bir şekilde götürüleceğini, ameliyatın ardından iyileşme sürecini hastanenin tutuklu ve hükümlü koğuşunda yine kelepçeli olarak geçireceğini ifade etti. Çakırözer, sorunun çözümü için Bakan Gül’ün devreye girmesini talep etti.

CEZAEVLERİNİ ANLATTI

Çakırözer, Bakan Gül’e sık sık ziyaret ettiği cezaevlerinin durumunu da anlattı. Cezaevlerinin kapasitesinin çok üzerinde kullanıldığını, tutuklu ve hükümlülerin bu yüzden ağır insan hakları ihlalleri ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Yine cezaevlerindeki gazetecilerin, yazarların, çizerlerin, akademisyenlerin, avukatların ve siyasilerin durumunu anlatan Çakırözer, Meclis’e sunulması beklenen Yargı Reformu düzenlemesinin Türkiye’de ifade ve basın özgürlüğü alanında yaşanan büyük sıkıntıları çözmesi beklentisini aktardı.

‘BİR YANDAN ADALET BİR YANDAN SAĞLIK ARIYOR’

Çakırözer, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Eren Erdem'in tutukluluğunda 1 yılı doldurduğunu belirterek şunları söyledi:

"Eren Erdem'in hukuksuz yargılaması 1 yıldır sürekli adaletsizlik üretti. Şimdi bir yandan adalet arıyor, bir yandan sağlığı ile mücadele ediyor. Sağlık sorunlarının bir an önce çözülmesi ve tahliye edilmesi şart. Yerel mahkemede bulunamayan adaletin istinaf mahkemesinde sağlanması gerekiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar