CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu istifa etti

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu istifa etti
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu görevinden istifa etti. İstifa nedeninin PM'de onaylanan İstanbul İlçe aday listesine tepki olduğu belirtiliyor.

CHP'nin Parti Meclisi'nin sürdüğü sıralarda İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevi bıraktığını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifasını, "Daima pusulam olan CHP Örgütüm;sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz,yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım" mesajıyla açıkladı.

 

 

İSTİFA DİLEKÇESİNİ GENEL MERKEZE SUNDU

Kaftancıoğlu’nun istifası sonrası CHP'nin PM toplantısında yarım saat ara verildiği öğrenildi. Toplantı saat 23.00’de yeniden başladı.

Kaftancıoğlu'nun istifa dilekçesini Genel Merkez’e sunduğunu doğrulayan İstanbul İl Başkanlığı, istifanın gerekçesine ilişkin bilgi vermedi.

İSTİFANIN ARDINDA ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ'NİN ADAY GÖSTERİMESİ VAR'

Ancak parti kulislerinde, istifanın arkasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Ataşehir için yetki alıp Battal İlgezdi’yi yeniden aday göstermesi olduğu konuşuluyor.

Diğer bir iddia ise Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yeniden aday gösterilmesi. 

İLK AÇIKLAMA DANIŞMANINDAN

Canan Kaftancıoğlu'nun istifasıyla ilgili ilk açıklama danışmanından ve parti yetkililerinden geldi. CHP İstanbul İl Başkanlığı da istifa haberini "Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun şahsi Twitter hesabından yaptığı istifa açıklaması doğrudur. Şu an için başka bir açıklama yapılmayacaktır" mesajıyla doğruladı.

ESKİ İL BAŞKANI CANPOLAT GELİŞMELERİ İZLİYOR

Canan Kaftancıoğlu'nun İl Başkanlığı görevinden istifasının ardından ilkyorum eski İl Başkanı Cemal Canpolat'tan geldi.

Gazeteci Gürkan Hacır,sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifasının ardından CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

 

 

Canan Kaftancıoğlu'nun istifa hakkında görüş bildirmediğini belirten Hacır, bir önceki İl başkanı Cemal Canpolat’ın istifayı, "Gerçek CHP'liler, zor zamanda asla partisini terk etmezler" sözleriyle değerlendirdiğini iletti. Hacırın "Yeniden aday olacak mısınız" sorusuna eski İl Başkanı Canpolat, "Henüz erken, gelişmeleri izliyorum" yanıtı verdi.

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

1972 yılında Ordu'da dünyaya gelen Canan Kaftancıoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak görev yaptı. 1997 yılında, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı.

TİHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak "İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi" isimli teziyle ihtisasını tamamlayan Canan Kaftancıoğlu, 2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü.

(HABERMERKEZİ)

Öne Çıkanlar