CHP'li Öztrak: Kanal İstanbul aslında Katar İstanbulmuş

CHP'li Öztrak: Kanal İstanbul aslında Katar İstanbulmuş
'Tank Palet fabrikasını Katar'a peşkeş çektiniz, taşı toprağı Katar'a verdiniz ama ne aldınız?'

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kanal İstanbul projesinin yapılacağı bölgedeki arazileri Katarlıların satın alması konusunda sert açıklamalarda bulundu. "Kanal İstanbul deyip duruyorlardı. Bir de baktık aslında Kanal İstanbul değil Katar İstanbulmuş!" diyen Öztrak, "Tank Palet fabrikasını Katar'a peşkeş çektiniz, taşı toprağı Katar'a verdiniz ama ne aldınız? Bir uçan saraya ödenen bu bedel çok fazla." ifadelerini kullandı.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın açıklaması düzenledi.

Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nın hisselerini devralması ile ilgili de konuşan Öztrak "Ziraat Bankası şimdi kalkmış simitçiliğe soyunuyor. Hükümete yakın olduğu söylenen bir firma için milyonlarca dolarlık kurtarma operasyonu yapılıyor. Merak ediyoruz, bu operasyonu yapabilmek için Ziraat Bankası ne kadar kefalet aldı? Hükümetin gündemin aslında işçi yok, esnaf yok, varsa yoksa yandaş, varsa yoksa rant!" şeklinde konuştu.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları;

İŞSİZLİK

Etiketlere müdahale eden, enflasyon rakamlarını makyajlayan iktidarın işsizlik rakamları üzerinde karartmalar uyguladığına dair birtakım işaretler var.

Geçen yıla göre iş arayanların sayısı "düşmüş". Heralde sarayın damadına ayıp olmasın, kayınpederine ayıp olmasın diye insanlar iş aramaktan vazgeçmişler.

Sarayın vaadi 2,5 milyon kişiye iş vermekti. İşsizler ordusuna katılan her 100 vatandaşımızın 76'sı son 1 yılda işini kaybedenlerden oluşuyor. Dünyanın hangi yerinde 2,5 milyon istihdam vaadinde bulunup 623 bin kişiyi işsiz bırakan iktidar o koltukta oturabilir?

Bu ülkenin umudu gençlerimize iş veremiyoruz. Genç işsizliği geçen yıla göre 4,5 puan artarak yüzde 26,1 oldu. 20-29 yaş arasındaki gençlerimizde ne okulda ne işte olanların sayısı 308 bin kişi artarak 4 milyon 213 bin oldu.

Her 100 işsiz yurttaşımızdan 27'si üniversite mezunu. Son derece derin ve yapışkan bir işsizlik sorunu ile karşı karşıyayız. Ekonomik kriz artık büyük şirketleri de sarsmaya başladı. Çiftçi, esnaf, iş insanı perişan.

ZİRAAT BANKASI'NIN SİMİT SARAYI'NI SATIN ALMASI

Ziraat Bankası şimdi kalkmış simitçiliğe soyunuyor. Hükümete yakın olduğu söylenen bir firma için milyonlarca dolarlık kurtarma operasyonu yapılıyor. Merak ediyoruz, bu operasyonu yapabilmek için Ziraat Bankası ne kadar kefalet aldı? Hükümetin gündemin aslında işçi yok, esnaf yok, varsa yoksa yandaş, varsa yoksa rant!

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI

Kanal İstanbul deyip duruyorlardı. Bir de baktık aslında Kanal İstanbul değil Katar İstanbul'muş! Tank Palet fabrikasını Katar'a peşkeş çektiniz, taşı toprağı Katar'a verdiniz ama ne aldınız? Bir uçan saraya ödenen bu bedel çok fazla. 

Öne Çıkanlar