'YSK çalınanın mazbata olduğunu itiraf etmiştir'

'YSK çalınanın mazbata olduğunu itiraf etmiştir'
CHP Sözcüsü Faik Öztrak partisinin genel merkezinde açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada "AKP 31 Mart'ta sandık iradesine darbe yapmıştır" dedi.

"YSK çalınanın oy değil mazbata olduğunu itiraf etmiştir" diyen Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Gerekçeli kararda bir takım korsan ifadelerle karşılaştık. 

AKP 6 Mayıs'ta iptal edilen seçimnden bir gün sonra 7 Mayıs'ta bir broşür devreye soktu. Kısa kararda olmayan ifadeler bu broşürde var ve bu ifadeler gerekçeli karara eklenmiş. 

İktidar İstanbul'dan sandıkla gitmeyi içine bir türlü sindiremedi. Yüksek Seçim Kurulu ancak çalınan minareye kılıfı uydurmuştur.

Kısa kararda seçimin iptal gerekçesi sandık kurullarında memur eksikliği idi. Gerekçeli kararda bunların olması gerekirken bunun yerine kısa kararda sözü bile geçmeyen bir takım korsan ifadelerle gerekçeli kararda yer aldı.

Daha 7 Mayıs'ta broşürde yer alan ifadelerin gerekçeli karara girmesi kararın nerede yazıldığını göstermiştir. 7 üye 12 sayfayı da yazamamıştır. Saray yazmış bunların eline vermiş bunlar da imzalamışlar.

Cumhurbaşkanı elimizde görüntüler var demişti. Kaç gün geçti görüntüler yok. Kaç defa söyledik böyle görüntüler var diyorsunuz bunu mutlaka kamuoyuyla paylaşın dedik. Ses yok, İstanbul adayı çıktı diyor ki benim bu görüntülerden haberim yok bence bu yalanın ömrü çok kısa oluyor

Ramazanmış cumaymış, cami açılışıymış, iftarmış demeden hak yemeye devam ediyorlar. 

Biz bundan sonra yeni bir YSK darbesiyle halkın iradesinin kırılmaması için elden geleni yapacağız. Sayın Kaftancıoğlu ve ekibi bu süreci yakından takip ediyor. Binali beyin söylediği söz ilginç demek ki onlar itiraz etmeyecek, sonra yine masa başında seçimi almaya çalışacaklar. Bu sandık başında memur olmayan başkanları nasıl tespit ettiniz, acaba bunlar bundan önceki seçimde seçimi iptal edebilmek için yerleştirilen mayınlar mıydı? 

Öne Çıkanlar