CHP'li Öztunç: 150 bin ton şeker pancarı tarlada kaldı

CHP'li Öztunç: 150 bin ton şeker pancarı tarlada kaldı
Meclis’e şeker pancarıyla gelen Milletvekili Ali Öztunç, 'Bari bir işe yarayın, bu çiftçinin bu zararını gidermek için Elbistan’ı afet bölgesi ilan edin' dedi.

Şeker fabrikalarının satılmasından dolayı çiftçilerin mağdur olacağını birçok kez anlatan Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elbistan’da 150 bin ton şeker pancarının tarlada kaldığını vurgulayarak Meclis’e şeker pancarıyla geldi. 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de konuştu.

150 bin ton şeker pancarının alınmaması durumunda Elbistan ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesini isteyen Öztunç şöyle devam etti: 

"Değerli AKP'li milletvekilleri, bu elimde tuttuğum pancar, şeker pancarı. Belki ne olduğunu bilmiyorsunuzdur. Bu kolesterole iyi gelir. Bu tansiyona iyi gelir, sinirleri yumuşatır, gevşetir. Bu Anadolu'da binlerce ailenin, binlerce evin ekmeğidir, gelinlik kızların gelinliğidir, damatlıktır, ekmektir. Çiftçi perişan, çiftçi kan ağlıyor. Bu sizin eseriniz fabrikayı özelleştirdiğiniz için. Bari bir işe yarayın, bu çiftçinin bu zararını gidermek için Elbistan'ı afet bölgesi ilan edin." (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar