CHP'li Pekşen ve Sertel: Yangın söndürme uçakları AKP tarafından kullandırılmıyor

CHP'li Pekşen ve Sertel: Yangın söndürme uçakları AKP tarafından kullandırılmıyor
İki CHP Milletvekili Haluk Pekşen ve Atilla Sertel, Orman Bakanı Pakdemirli'nin THK uçaklarla ilgili yaptığı 'Motorları olmadığı için çalışmıyor' açıklamasını yalanlayan iddialarda bulundu.

CHP Parti Meclisi üyesi Haluk Pekşen ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Karabağlar, Seferihisar ve Menderes ilçelerindeki orman yangınlarıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin Türk Hava Kurumu'na (THK) ait uçaklarla ilgili yaptığı "Motorları olmadığı için çalışmıyor" açıklamasını yalanlayan bir iddiada bulundu.

'BAKANIN AÇIKLAMALARI YALANLANIRSA İSTİFA ETMELİ'

Bakan Pakdemirli'nin gerçekleri söylemediğini iddia eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, THK’nin altı uçağından beşinin Ankara’da birinin de İzmir’in Menderes ilçesinde olduğunu, THK yetkililerinin ise uçaklarda arıza bulunmadığını söylediklerini iddia etti.

Kullanılmayan THK uçaklarına ilişkin meclis'e soru önergesi verdiğini de belirten Sertel, Bakan Pekşen'in kurum tarafından yalanlanması halinde istifa etmesi gerektiğini vurguladı:

"THK yetkilileri çıksınlar ve açıklama yapsınlar. Uçaklarında arıza olmadığını açıklasınlar. Ve ‘Yangın söndürme uçakları arızalı’ diyen bakan gereğini yapsın istifa etsin."

 

 

PEKŞEN: AKP YANGIN SÖNDÜRME İŞİNİ İHALE ETTİĞİ ŞİRKETLERE ORMAN YANGINI GARANTİSİ VERİYOR 

CHP Parti Meclisi üyesi Haluk Pekşen, Bizim TV adlı bir yerel TV'de orman yangınlarına müdahale ettirilmeyen THK uçaklarına ilişkin önemli bir iddia gündeme getirdi.

AKP iktidarının olası orman yangınlarını söndürme işi için özel şirketlere yönelik ihaleler verdiğini iddia eden Pekşen, ihalelerde otoyol ve köprü inşaatlarında olduğu gibi orman yangını garantisi verildiğini iddia etti. Pekşen iddialarına THK’nin elindeki yangın söndürme uçaklarının da AKP tarafından özellikle yangına müdahalelerde kullandırılmadığını söyleyerek sürdürdü.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar