CHP PM Üyesi Kılıçaslan: Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır

CHP PM Üyesi Kılıçaslan: Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır
HDP'nin 'ittifaklar' dışına itilmesini eleştiren CHP PM Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, HDP ile yapılması gereken ittifakı, 'bizim milli görevimiz' olarak tanımladı.

Halkların Demokratik Partisi HDP'nin seçim ittifakları dışında kalmasına eleştiri bu kez CHP'li bir siyasetçiden geldi.

TV5'te yayınlanan Çağlar Cilara ile Gündemdekiler programında, HDP'nin ittifaklar dışına itilmesini eleştiren CHP PM Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, HDP ile ittifak yapmanın 'milli bir görev' ve 'milli politika' olduğunu söyledi:

"Meşru zeminde herkesin politika yapmasını sağlamak bizim görevimizdir. Sorunun şiddetsiz çözümünden yana olan unsurların önünü açmak zorundayız. Onları barışçıl çözümler için zorlamamız önlerini açmamız desteklememiz gerekiyor. Bu bizim milli görevimiz. Milli olmak böyle bir şey."

 

 

Programın sunucusu Çağlar Cilara'nın "Milli olmak HDP ile ittifak yapmaktır" vurgusuna "Tabii ki öyle" yanıtını veren CHP PM Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Kürtler üzerinden 'emperyalist oyun oynanmasına' Türkiye devletinin siyasetiyle açık alan yaratarak izin verdiğini belirtti:

"Bu ülkenin kendi sorunlarını kendi halkının insanlarının farklılıklarıyla beraber çözmesidir. Yoksa Amerika'nın, Rusya'nın ve İsrail'in oyunu haline gelmiyor mu? Kürtler üzerinden oyun oynanmasına izin veriliyor. Türkiye buna alan bırakıyor. Suriye'de bıraktı, Eski Irak rejimi de bıraktı. Biz bu sorunu kendi aramazıda neden çözemiyoruz da sürekli emperyalizmin müdahalesine açık bir alan bırakıyoruz. Emperyalizmin görevi bu, yapacak tabi." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar