Cihangir İslam'a soruşturma

Cihangir İslam'a soruşturma
Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam'ın Meclis'te yaptığı bir konuşma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın KHK’yle ihraç edilenler ve AKP hakkında Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma ve konuşmayı sosyal medya hesabından da paylaşması nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldı.

İslam, 31 Ekim'de Meclis'te yaptığı konuşmada, iktidarın KHK’lileri sivil ölü haline getirdiğini söyleyerek AKP'yi sert ifadelerle eleştirmişti. AKP'nin, 15 Temmuz sonrası Yenikapı’da HDP’den, referandum sürecinde CHP’den kurtulduğunu söyleyen İslam, ihtiyaç olduğundan dolayı AKP'nin MHP ile yan yana durduğunu ifade etmişti.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin bahane olduğunu belirten Cihangir İslam, Meclis kürsüsünden AKP'nin kadir kıymet bilmez, siyaseten nankör olduğunu söyleyerek şöyle devam etmişti:

"15 Temmuz bahane, bütün muhaliflerinizi, hakkı söyleyenleri, zulmünüzü yüzünüze söyleyenleri tasfiye ediyorsunuz. Zulmediyorsunuz ve zalimsiniz. Allah’a değil, en çok aldatıldım diyen âciz bir kula kulluk ediyorsunuz… Beddua alıyorsunuz. ‘Ocakları sönsün, soyları kurusun, Allah belalarını versin’ diyor insanlar size."

Konuşmanın ardından AKP milletvekillerinden gelen hakaretler üzerine yeniden kürsüye çıkan SP Milletvekili Cihangir İslam, oturdukları sıralardan bağıran AKP milletvekillerine, "Siz gidin bu uyarıları ‘ananı da al git’ diyene yapın. ‘O, ne derse o.’ diyorsunuz, bundan vazgeçin. Aciz bir kula kulluk ediyorsunuz, Allah’a kulluk etmiyorsunuz, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz" sözleriyle yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar