Cihangir İslam: Mariam Kavakçı'nın 4 yıllık fakülte eğitimi var, niye atanmasın ki!

Cihangir İslam: Mariam Kavakçı'nın 4 yıllık fakülte eğitimi var, niye atanmasın ki!
Saadet Partili Cihangir İslam, Mariam Kavakçı'nın formasyonunun Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına atanması için yeterli olduğunu öne sürdü. Cihangir İslam çok sayıda tepki aldı.

ARTI GERÇEK- Bir süre önce Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına getirildi. Mariam Kavakçı'nın Twitter ve Instagram hesaplarında paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda Twitter kullanıcısı Kavakçı'nın ilginç pozlarının yer aldığı fotoğrafları paylaşarak Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına atanmasının uygun olmadığını belirterek eleştirdi. 

Saadet Partisi İstanbul Miiletvekili Cihangir İslam ise; Kavakçı'nın "yaşam tarzı" üzerinden linç edildiğini savunarak Kavakçı'ya destek veren bir dizi tweet attı. 

Cihangir İslam, Kavakçı'nın formasyonunun Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına atanması için yeterli olduğunu belirterek tepkilerin yanlış olduğunu söyledi. Kavakçı ailesini yakından tanıdığını ve Mariam Kavakçı ile "beş yıldan fazladır baba - kız hukuki ilişkisi" içinde olduklarını ifade eden İslam, bir siyasetçinin danışman tayin ederken formasyondan önce "güven" ölçüsünü esas aldığını söyledi.

Cihangir İslam'ın konuyla ilgili bazı paylaşımları şöyle: 

"#Mariam Kavakçı atamasına adaletsiz sistem adına yapılan itirazlara söyleyecek bir şeyim yok. Ancak danışmanlık hizmeti özellikler taşıyan bir görevdir. İş mahremiyeti de içerdiğinden genellikle bir yarışma çerçevesinde değil de güven üzerinden değerlendirme yapılır. Milletvekilleri de danışmanlarını seçerken sınav açmaz, kendi çalışma tarzlarına uygun olan adayları işe alırlar.

Bu nedenle #MariamKavakci'nın işe alımında tek seçici işverendir yani Cumhurbaşkanlığıdır. Dört yıllık fakülte eğitimi de bunun için yeterlidir.

#MariamKavakci'ya hayat tarzı üzerinden saldıranlar birarada yaşama hayallerimizi yıkıyorlar. Kullanılan fotoğrafların büyük çoğunluğunun kendisine ait olmadığını ve bir algı yönetimi yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ona ait olsa da bu şekilde yaklaşmak bir linçtir..

#MariamKavakci'ya kendi algıladıkları İslam Ahlakı üzerinden de saldırılıyor. Onlara tavsiyem önce ortadaki tabloyu araştırıp incelemeleri. Teyit etmeleri. İlle de bir şeyleri kınayacaklarsa bu işe hırsızlıklardan, yolsuzluklardan ve OHAL-KHK zulümlerinden başlamaları.

Sayın #MariamKavakci'nın formasyonuna gelince: Kendisi Texas Üniversitesi'nde "Konuşma Bozuklukları" üzerine doktora yaptı. O derece başarılıydı ki henüz bir Yüksek Lisans öğrencisiyken kendisine hasta bakma özel izni verdiler. Kanaatimce bu yeterlidir."

Cihangir İslam'ın bu yorumları da çok sayıda tepki aldı. O tepkilerin bazıları şöyle:

Öne Çıkanlar