Cinsel istismar mağduru kardeşler intihar girişiminde bulundu

Cinsel istismar mağduru kardeşler intihar girişiminde bulundu
Urfa'da cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan babalarının cezaevinden çıkacağını duyan kardeşler intihara kalkıştı.

Urfa'da, kendilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sağır ve dilsiz babalarının cezaevinden çıkacağını duyunca intihara kalkışan iki kardeşe, Urfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan destek geldi. Cinsel istismar iddiasıyla halen tutukluluğu devam H.N. ile ilgili iddianemenin hazırlık aşamasında olduğu belirtildi.

İki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla sağır ve dilsiz H.N., eşi A.N.'nin şikayeti üzerine Temmuz ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dava sürecinin devam ettiği olayla ilgili adliyeye giden 17 yaşındaki Z.N., avukatlardan babasının serbest kalma ihtimali olduğunu duyunca kendisini eve kilitleyerek bıçakla bileklerini kesti.

Bu sırada Z.N.'nin kendisi gibi cinsel istismar mağduru ablası 24 yaşındaki R.N. de 5 katlı binanın çatısına çıkarak intihara teşebbüs etti. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından güçlükle ikna edilen kardeşler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kız kardeşlere, aynı hastanede uzman psikologlar tarafından psikolojik destek verildi.

URFA BAROSU DESTEK VERECEK

Urfa Barosu, babaları tarafından cinsel istismara maruz kalan kız kardeşlere hukuki destek verileceğini duyurdu. Kadın Hakları Komisyonu'nun derhal çalışmalara başladığını duyuran Urfa Barosu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dosya savcısı ile yapılan görüşmede soruşturmanın temmuz ayı içerisinde başladığı, şüpheli baba H.N.’nin o tarihten itibaren soruşturma dosyası kapsamında tutuklu olduğu, halen tutukluluk halinin devam ettiği  tarafımızca öğrenilmiştir. Soruşturma kapsamında dosyadaki gerekli araştırmaların devam ettiği bu nedenle iddianamenin hazırlık aşamasında olduğu görülmüştür.Urfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak gerekli görevlendirmeler yapılarak dosyanın takibi tarafımızdan sağlanmıştır. Toplumumuzda  infial uyandıran bu olay ile ilgili her türlü hukuki destek ile mağdurların yanında olacağımızı, dosyayı sonuna kadar takip edip mağduriyete sebep olanlara karşı gerekli yaptırımların uygulanması için sonuna kadar mücadele edeceğimizi basına ve kamuoyuna duyururuz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar