Cinsel saldırı davasını izlemek isteyen 3 kadına gözaltı

Cinsel saldırı davasını izlemek isteyen 3 kadına gözaltı
Ankara’da veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanan Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin yargılandığı dava öncesi açıklama yapmak isteyen 3 kadın gözaltına alındı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.’ye tecavüz etmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duvar’da yer alan habere göre polis, duruşma öncesi açıklama yapmak isteyen kadınlara izin vermedi. Ankara Adliyesi önündeki polisin saldırısının ardından 3 kadın gözaltına alındı.

SANIK TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Savcılık hazırladığı iddianamede Prof. Dr. Bilgili hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

Davada ayrıca, delilleri yok etmekle suçlanan Serkan D. ile Ç.B.’nin vücudundaki cinsel saldırı izlerini temizlediği iddia edilen Jinekolog Hüseyin Ş. de sanık olarak yargılanıyor.

Hakkında 27 yıla kadar hapis istenen Bilgili tutuksuz yargılanıyor.

NE OLMUŞTU?

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Hasan Bilgili, Nisan 2019'da, kendisine ait hayvan hastanesinde birlikte çalıştığı veteriner hekim Ç.B.'ye tecavüzden mahkemece tutuklandı. Savcılığın resen kararı ile kısa bir süre sonra Bilgili tahliye edildi. Tahliye edildikten sonra 18 Haziran'da, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne emeklilik dilekçesi veren Bilgili'nin dilekçesi kabul edildi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Ankara'da çalıştırdığı hayvan hastanesinde çalışan hekim arkadaşı Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunan Ankara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. H. B.'ye, "kamu görevinden çıkarma" cezası verdi. Karar, oy birliğiyle alındı.

Öne Çıkanlar