Çipras'ın Ayasofya ziyaretinde kara kedi sürprizi

Çipras'ın Ayasofya ziyaretinde kara kedi sürprizi
Çipras ve beraberindeki heyet, Ayasofya'nın ardından Heybeliada'ya geçti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti. Ayasofya'nın ardından Heybeliada'ya geçen Çipras Ruhban Okulunu ziyaret ediyor. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine dün Ankara’ya giden Çipras, sabah saatlerinden İstanbul'da Ayasofya Müzesi’ni ziyaret etti.  Çipras'ın ziyareti sırasında müzede görünen bir kara kedi Türkiye ve Yunan heyeti arasında gülüşmelere neden oldu.

Çipras ve beraberindeki heyet, Ayasofya'nın ardından Heybeliada'ya geçti. 

Çipras ve beraberindeki heyet, Heybeliada’daki Ruhban Okulunu ziyaret etti. Çipras, Ruhban Okulu'nu ziyaret eden ilk Yunan Başbakan olma özelliği taşıyor.

Çipras ve beraberindeki heyete, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz eşlik ediyor.  

Ruhban Okulu ziyaretinin ardından Çipras'ın, Yunanistan’ın İstanbul  Başkonsolosluğu’nda İstanbul'da yaşayan Rumların temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bir araya gelmişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar