'Çirkin Kralın Efsanesi' Ekim'de Almanya'da

'Çirkin Kralın Efsanesi' Ekim'de Almanya'da
Senaryosunu ve yönetmenliğini Hüseyin Tabak'ın üstlendiği 'Çirkin Kralın Efsanesi' Almanya'nın Köln kentinde gösterilecek.

ARTI GERÇEK- Yılmaz Güney’e saygı duruşu niteliğindeki "Çirkin Kralın Efsanesi", ailesi, çalışma arkadaşları ve dostlarıyla yapılan röportajlarla sanatçının dünya görüşü, sanat anlayışı ve zorluklarla dolu hayatına eğiliyor. Güney’in 1982 Cannes Film Festivali’nde Yol filmi ile kazandığı Altın Palmiye’den sonra Avrupa sinemasında bir efsaneye dönüşmesini tanıklıklarla sunan film, dünya prömiyerini Yılmaz Güney’in 33. ölüm yıl dönümünde Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Hüseyin Tabak’ın yedi yılda tamamladığı Çirkin Kral’ın Efsanesi, Costa Gavras ve Michael Haneke gibi saygın yönetmenlerle söyleşiler de içeriyor.



Almanya-Avusturya ortak yapımı filmin yönetmeniliğini ve senaristliğini Hüseyin Tabak üstleniyor. Filmin yapımcısı ise Mehmet Aktaş.

Farklı ülkelerde ödüller de alan film 11 Ekim'de saat 20.00'da Almanya'nın Köln kentinde Filmforum im Museum Ludwig sinema salonunda izleyicileriyle buluşacak. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)

Öne Çıkanlar