Cizre'de polisler 'iş vaadiyle' ailelerden HDP önüne gitmelerini istedi

Cizre'de polisler 'iş vaadiyle' ailelerden HDP önüne gitmelerini istedi
Bazı ailelerin evine giden polis, PKK'ye katılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önüne gitmelerini istedi. Aileler, kendilerine 'iş' vaadinde bulunan polislere olumsuz cevap verdi.

Mardin'in ardından Şırnak'ın Cizre ilçesinde de polisler, "Çocuklarının HDP tarafından dağa kaçırıldığı" iddiası ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü binası önünde bir süredir oturma eylemi yapan ailelere katılmaları için kimi evlere gitti. Sivil polislerin, geçtiğimiz günlerde uzun süredir çocukları PKK'ye katılan aileleri ziyaret ettikleri öğrenildi.

'İŞ' VE 'MASRAF' VAADİNDE BULUNDULAR 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre polislerin, çocuklarının geri dönmeleri için HDP binası önündeki eyleme katılmaları için ailelere ısrar ettikleri aktarıldı. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı aile fertlerinin aktardıklarına göre polisler, "Siz de gidin oradaki eyleme katılın. Eğer oraya giderseniz tüm masraflarınızı karşılarız. Her türlü yardımı sağlarız. Ailenizin tüm ihtiyacını da karşılarız. Size iş imkanı da sağlarız" vaatlerinde bulundu. 

Söz konusu isteği kabul etmediklerini belirten aileler, kendi rızalarıyla PKK'ye katılan yakınlarının geri gelmesinin yolunun HDP önünde oturmaktan geçmediğini belirterek, "Çocuklarımızın dönmesini biz de istiyoruz. Barış için hükümet adım atsın" dedi.
 

Öne Çıkanlar