Cizre'de sahibine teslim edilmeyen işletme 'Millet Kıraathanesi' yapıldı

Cizre'de sahibine teslim edilmeyen işletme 'Millet Kıraathanesi' yapıldı
Söz konusu yıkımdan kaynaklı bugüne kadar "düzensiz" oldukları bahanesiyle yüzlerce ağaç kepçelerle kökünden söküldü.

Kayyım atanan Cizre Belediyesi, "restorasyon" adı altında yıktığı parklarda kestiği ağaçların yerine MOBESE dikerek, sahiplerine teslim etmediği bazı işletmelere de "Millet Kıraathanesi" adını verdi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Dicle Nehri kenarında bulunan ve geçtiğimiz yılın Temmuz ayında kayyum atanan belediye ekipleri tarafından yıkımına başlanan parklardan bazıları aylar sonra tamamlandı. "Restorasyon" adı altında gerçekleştirilen yıkımdan nasibini alan bazı parklarda ise halen çalışmaları sürüyor. 

'DÜZENSİZ' AĞAÇLARIN YERİEN MOBESE DİKİLDİ

Söz konusu yıkımdan kaynaklı bugüne kadar "düzensiz" oldukları gerekçesiyle yüzlerce ağaç kepçelerle kökünden söküldü. Çok sayıda meyve ağacının da kesildiği parkların bazı bölgelerine çok az sayıda fidan dikildi. Birçok yer ise MOBESE kameralarıyla çevrildi. Ayrıca, yıkılan onlarca büfe, kafe ve lokantanın yerine de tek tip bazı işletmeler yapıldı.  

SAHİPLERİNE GERİ VERİLMEDİ

Parklarda işletmesi bulunan kişilere yıkımdan önce, yerlerinin teslim edileceği yönündeki sözlerin bazıları ise kayyım atanan belediye tarafından tutulmadı. Yapımı büyük oranda tamamlanan Bırca Belek Parkı'nda lokanta ve kafesi bulunan kişilerin yerlerinin teslim edilmediği öğrenildi. 49 yıllık kira sözleşmelerine rağmen yerleri teslim edilmeyen kişilerin, valilik düzeyinde yaptığı girişimlerin ise sonuçsuz kaldığı belirtildi. 

Kendilerine hiçbir gerekçe sunulmayan işletmecilerin yerine ise, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerine giderken vaatlerinden biri olan "Millet Kıraathanesi" adı verildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar