Kayyım tüm ihtiyaçlarını belediye kasasından karşılamış

Kayyım tüm ihtiyaçlarını belediye kasasından karşılamış
Cizre kayyımı belediyeyi 220 milyon TL borçla devretmişti: Mal Müdürlüğü, Emniyet ve kaymakamlığın tüm ihtiyaçları belediye bütçesinden ödenmiş.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 31 Mart'ta yüzde 77,4'lük oy oranıyla kazandığı Şırnak'ın Cizre ilçesindeki belediyenin, kayyım tarafından 220 milyon 793 bin TL borçlandırıldığı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Kasada sadece 20 bin TL kullanılabilir limit bırakan kayyımın, belediyenin hizmet binasının yanı sıra 2 yolu ve Cumhuriyet Meydanı'nın da aralarında bulunduğu 12 belediye taşınmazını devrettiği duyurulmuştu.

Kayyım yönetiminde oluşturulan 4 kişilik 'Belediye Meclisi' kararına dayandırılan söz konusu yerlerin yanı sıra belediyeye bağlı farklı taşınmazların da devredildikleri ortaya çıktı. Devredilen taşınmazlar arasında, bir süre önce yapımı tamamlanan Seyri Teras ile tarihi Mehmet Ağa Kasrı da bulunuyor. Seçimlere son 4 ay kala gerçekleştirilen devirlerin yanı sıra, kayyımın İlçe Kaymakamlığı'ndaki makam odasının mobilyalarından temizliğine, boyasından kırtasiye malzemelerine, yakıtından fotoğraf makinesine kadar en ufak malzemesinin bile belediye bütçesinden karşılandığı açığa çıktı. 

Öte yandan, sınır hattında kurulması planlanan sahra hastanesi malzemeleriyle İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki berberhane için ihtiyaç duyulan malzemelerin masrafının da belediyeye yüklendiği öğrenildi. 

Devri gerçekleştirilen taşınmazlar ve yapılan harcamaların listesi şöyle:

- 8 Ocak 2019 tarihinde, Cizre Kaymakamlığı'na bir adet fotoğraf makinesi, bir adet tepe flaşı, 32GB ultra SDHC hafıza kartı, bir adet lens kontağı ve bir adet çanta tedarik edildi. 

- 4 Şubat 2019  tarihinde, 36 No'lu kararla, tüzel ve gerçek kişilerin yapacakları faaliyetlerin reklam ve tanıtımında kullanılmak üzere belediye tarafından yeni yapılan 18 adet led ışıklı billboard, bir adet ışıklı hareketli megalight ve 18 adet ışıklı CLP reklam tabelası Cizre Kaymakamlığı'na bedelsiz olarak devredildi. 

- 4 Şubat 2019 tarihinde, 37 No'lu kararla, kente bağlı Dağkapı Mahallesi'ndeki Mehmet Ağa Kasrı, Cizre Kaymakamlığı'na devredildi.

- 4 Şubat 2019 tarihinde, 40 No'lu kararla, İlçe Kaymakamlık binasının (hükümet konağı) jeneratör ve kalorifer yakıtı ihtiyacı için bin 500 LT motorin ve 10 ton kalorifer yakıtı (fuel oil) ihtiyacı karşılandı. 

- 4 Şubat 2019 tarihinde, Mal Müdürlüğü'ne bağlı birimlerde kullanılmak üzere 2 adet  Canon marka MF735CX çok fonksiyonlu yazıcı ve bir adet LEXMARK MS 810 lazer yazıcı tedarik edildi.

- 4 Şubat 2019 tarihinde, İlçe Kaymakamlık binasındaki (hükümet konağı) bürolarının ihtiyacı olan ve talep edilen kırtasiye malzemeleri, 500 top A4 kağıdı, 350 adet A4 klasör, 50 paket mavi telli dosya, 250 adet tükenmez kalem, 100 adet imza kalemi, 20 adet (20 sayfalı) imza sümeni, 20 adet (100'lü) poşet dosya, 2 bin adet mektup zarfı, 2 bin adet yarım zarf, bin 500 adet A4 zarfı ve bin adet A3 zarfı tedarik edildi. 

- 4 Şubat 2019 tarihinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarındaki kalorifer kazanlarında meydana gelen arızalar için 3 sirkülasyon pompası, 10 adet vana, 50 vida ve civata ihtiyacı karşılandı. Bazı su hidroforlarının bakım ve onarım giderleri de belediye bütçesinden karşılandı. 

- 4 Şubat 2019 tarihinde, ilçe sınır hattında kurulacak sahra hastanesi için talep edilen 10 adet petekli ısıtıcı, 20 adet masa ve 80 adet sandalye belediye bütçesinden karşılandı. 

- 4 Şubat 2019 tarihinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı  bir aracın bakım ve onarım ihtiyacı karşılandı. 

- 8 Şubat 2019 tarihinde, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait kapalı spor salonunun yeniden faal olarak kullanılması için boya, çatı ve duş gibi tüm gerekli bakım onarım maliyeti belediye bütçesinden karşılandı.

- 4 Mart 2019 tarihinde, 83 No'lu kararla, İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası içinde faaliyete geçirilmesi istenilen berberhane için ihtiyaç duyulan malzemeler tedarik edildi. 

- 4 Mart 2019 tarihinde, İlçe Kaymakamlığına bir adet A3 - A4 baskı renkli fotokopi makinesi tedarik edildi.

- 4 Mart 2019 tarihinde, İlçe Kaymakamlık binasının temizliği için ihtiyaç duyulan temizlik malzemelerinin tümü belediye bütçesinden tedarik edildi. 

- 4 Mart 2019 tarihinde, İlçe Kaymakamlığı logolu bin adet kağıt çanta ilçeye gelen misafirler için tedarik edildi. 

- 8 Mart 2019 tarihinde, İlçe Kaymakamlığı'ndaki makam katının boya ve badana tadilatı için gerekli malzemeler karşılandı. Isıtma sistemlerinin bakım ve onarımının yapılması için gerekli malzemeler karşılandı. 

- 8 Mart 2019 tarihinde, İlçe Kaymakamlığı'ndaki makamı odası için yeni mobilyalar tedarik edildi. 

- 8 Mart 2019 tarihinde, Cudi Mahallesi'ndeki 'Seyri Teras' hazineye devredildi. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar