'CNN Türk, Sabah, ATV ve A Haber'in sahibi Turkuvaz Grubu'na satıldı' iddiası

'CNN Türk, Sabah, ATV ve A Haber'in sahibi Turkuvaz Grubu'na satıldı' iddiası
Artı Gerçek'e konuşan CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Bora Bayraktar, "Benim satışa ilişkin bir bilgim yok" yanıtını verdi.

ARTI GERÇEK - Demirören Grubu'na ait CNN Türk'ün Sabah, A Haber ve ATV'nin de bağlı olduğu Turkuvaz Grubu'na devredildiği iddia edildi. 

Grubun eski bir çalışanının Twitter hesabından "Başta Bülent Ayanoğlu’na hayırlı olsun..#CNNTürk Turkuvaz Medya’ya satılmış. Artık A Haber’den copy paste haber yapmaya gerek kalmadı. Whatsapp grupları da birleşir. Hürriyet noldu bilmiyorum dedikodu yok. Milliyet de başka bir gruba. Temmuz başı açıklanır. Size de kalmadı." ifadeleriyle dile getirdiği iddiaya ilişkin Artı Gerçek'e konuşan CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Bora Bayraktar, "Benim satışla ilgili bir bilgim yok" yanıtını verdi.

Turkuvaz Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen iş adamı Ömer Faruk Kalyoncu oturuyor. Grubun Yönetim Kurulu Başkanvekili ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak.

Demirören Grubu, geçen yıl CNN Türk, Hürriyet, Milliyet gibi yayın organlarının da bağlı olduğu Doğan Grubu'nu, büyük çoğunluğunu devlet bankalarının verdiği kredilerle 1.1 milyar dolara satın almıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar