Çocuğa cinsel istirmarda bulunan sanığa 'delil yetersizliği’ beraati

Çocuğa cinsel istirmarda bulunan sanığa 'delil yetersizliği’ beraati
Boşandığı eşinin kardeşine cinsel tacizde bulunan sanık ‘delil yetersizliği’ nedeniyle serbest bırakıldı.

Adana’da boşandığı eşi T.B.’nin 12 yaşındaki kız kardeşine E.N.S’ye cinsel istismarda bulunan servis şoförü T.S. ‘deli yetersizliği’ nedeniyle serbest bırakıldı. Beraate neden olan delil yetersizlikleri çocuğun ifadesinde ki 10 dakikalık fark ve sanığın özel hastaneden aldığı ‘üreme yeteneği olmadığna’ dair rapor.

Adana’da yaşayan T.B. (32), servis şoförlüğü yapan T.S. ile 2006 yılında evlendi. 2014 yılında T.B.’nin 14 yaşındaki kız kardeşi Ü.B.’ye ilgi duymaya başladı. Durumu fark eden T.B., bu nedenle kocasıyla boşandı. Çiftin kız çocuğu L.S., babasını görmek istemesiyle T.S. yeniden T.B.’nin evine gelmeye başladı. 5 Haziran 2019'da klima tamiri için eski eşinin evine gelen T.S., bu sırada diğer baldızı  E.N.S.'ye tacizde bulundu. Bu olayı gören T.S.'nın 11 yaşındaki kızı, durumu annesine anlattı.

Polise intikal eden taciz sonrası T.S. tutuklandı. E.N.S ifadesinde 6 yaşından itibaren cinsel istismara uğradığını söyledi.
Çocuğun avukatı Demet Özden ise dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacaklarını ifade derek, "Sanık, özel bir hastaneden üreme yeteneği olmadığına dair rapor almış. Çocukların beyanlarında birkaç çelişki mevcut. Birisi bir odada 20 dakika, diğeri 30 dakika kaldığını söylüyor. Bu yüzden mahkeme delil yetersizliğinden dolayı beraat kararı vermiş. Dolayısıyla biz şu anda gerekçeli kararı bekliyoruz. Gerekçeli karardan sonra dosyayı istinafa taşıyacağız" dedi.


 

Öne Çıkanlar