Çocuğu öldürülen anne ve babayı bir hafta boyunca HDP önünde bekletmişler

Çocuğu öldürülen anne ve babayı bir hafta boyunca HDP önünde bekletmişler
Yaşamını yitiren Musa Gürtürk’ün anne ve babası çocuklarının 'dağa kaçırıldı'ğını iddia ederek 3 Eylül’de HDP Diyarbakır İl Binası önüne başlatılan oturma eylemine 18 Eylül’de katılmıştı.

Dicle’de hava saldırısında yaşamını yitiren Musa Gürtürk’ün cenazesi aile HDP önünde oturma eylemine katıldığı için teslim edilirken, aynı operasyonda yaşamını yitiren Mizgin Harman’ın cenazesi ise 24 gündür ailesine verilmiyor. Gürtürk'ün öldürüldüğü bilinmesine rağmen aile bir hafta boyunca HDP önünde bekletildi. 

Arjin Dilek Öncel'in Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberi şöyle:

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi kırsalındaki Kurşunlu (Pirejman) Mahallesi’nde bulunan Görese Dağı’na yönelik 10 Eylül’de yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren HPG’li Musa Gürtürk’ün (22) cenazesi, 14 gün sonra ailesine teslim edilirken, aynı operasyonda yaşamını yitiren Mizgin Harman’ın (24) cenazesi ise 24 gündür ailesine teslim edilmiyor. 

ÖLDÜĞÜ BİLİNDİĞİ HALDE HDP’NİN ÖNÜNE GÖTÜRÜLDÜ 

Yaşamını yitiren Gürtürk’ün anne ve babası İkram-Mehmet Gürtürk, çocuklarının "dağa kaçırıldı"ğını iddia ederek 3 Eylül’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Binası önüne başlatılan oturma eylemine 18 Eylül’de katılmıştı. 2014 yılından bu yana HPG’ye katılım Gürtürk’ün 10 Eylül’de yaşamını yitirdiği ve bu durumun bilmesine rağmen ölüm haberi 14 gün sonra aileye verildi. 

TAZİYEYE İZİN VERİLMEDİ

24 Eylül’de ölüm haberi alan Gürtürk ailesi, aynı gece cenazelerini alarak Muş’un Toprakkale Mahallesi’nde sadece birinci derece akrabaların katılımıyla defnedebildi. Gürtürk’ün mahallede taziyenin kurulmasına da izin verilmedi. 

AYNI OPERASYONDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Aynı operasyonda yaşamını yitiren Mizgin Harman’ın cenazesi ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’nda bekletiliyor ve ailesine teslim edilmiyor. 

12 Eylül’de ölüm haberini alan aile, savcılığa başvurdu. Yapılan işlemlerin ardından teşhise rağmen cenaze verilmiyor. 

‘CENAZEMİZİ BİZE TESLİM ETSİNLER’

Mizgin Harman’ın ağabeyi Serdar Harman, kardeşinin cenazesini teşhis etmiş olmalarına rağmen bir türlü cenazelerini alamadıklarını, oysa aynı operasyonda yaşamını yitiren bir başka ailenin cenazeyi defnettiğine dikkati çekerek, cenazelerinin bir an önce teslim edilmesini istedi.
 

Öne Çıkanlar