Çocuk filmleri Ankara’da

Çocuk filmleri Ankara’da
2. Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali Ankara’da başlıyor ana tema 'mülteci çocuklar' olacak.

Artı Gerçek - Ankara'da bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali, 11 Kasım Pazar günü başlıyor. Festivalin bu yıl ki ana teması "mülteci çocuklar" olacak. 
Farklı yaş gruplarından çocukları, gençleri ve ebeveynleri kapsayacak bir gösterim ve etkinlik şöleninin ardından 18 Kasımdaki kapanış töreniyle son bulacak. 

Festival, bu yıl 20 çocuğun emeği ve gönüllülerimizin katılımıyla birlikte hazırlandı.

Yılmaz Güney Sahnesi başta olmak üzere, Sinetopya, ODTÜ Mezunlar Derneği, Bademlidere Çankaya Evi gibi merkezlerde, 60 film, söyleşiler, paneller, uzman eğitmen ve sanatçılarla oluşturulan pek çok atölye ve gösterim programda yer alacak.

Ana temanın "mülteci çocuklar" olarak belirlendiği festivale Kanada, Hollanda, Avusturya, İran, İsviçre, İsveç, Almanya, İspanya, Küba, Japonya, İzlanda, Belçika, Bangladeş, İngiltere, Fransa, İtalya, Türkiye katılımcı olacak. 

Bu yılın onur konuğu Behiç Ak olacağı festivalde Toplumsal Cinsiyet atölyesi, Yaratıcı yazarlık atölyesi, Ekoloji dostu çocuklar, Karikatür Atölyesi, Hollanda’dan gelecek CineKid Workshop, Basit Sinema Yapım Atölyesi, Bergman 100. Yaş çocuklarla sanat atölyesi, Resim Atölyesi, Sözsüz İşler Atölyesi gibi atölyeler olacak.

Çocukların kendi senaryolarını yazdıkları, oynadıkları ve yönettikleri filmlerin gösterimi, kendi oyunculuklarını üstlendikleri Ah Şu Anneler Babalar adlı tiyatro oyunu ve 1000 Çocuk Korosu ile kapanıyor. 

Öne Çıkanlar